Eski dizüstü bilgisayarım alev aldı

HDD asıl önemli parçaydı fakat anakart işlemci vs. kurtarılma ihtimali hiç mi yok.

Alev alan bir PC'den kurtarılsa anca bana göre mekanik disk ise o kurtarılabilir gibime geliyor.
O an yüksek voltaj mı verdi acaba elektrik hattınız.

Ciddi sordum zaten. Merak ettim driverları güncel mi.
herşeyi belli düzeye kadar günceldi
 
HDD asıl önemli parçaydı fakat anakart işlemci vs. kurtarılma ihtimali hiç mi yok.

Pil olmadığı halde alev aldığı yönünde yola çıkarsak... Olmayan pil patlamayacağına göre patlama anakart üzerinde gerçekleşti. Buna hangi sebep ve parça neden oldu ise zaten anakart gidince ona bağlı donanımları gitme ihtimali yüksek. Umarım kurtarılacak parçalar vardır ama ben sanmıyorum.
 
Herkese cevapları için teşekkür ediyorum müsait bir zamanda bilgisayarcıya götürüp ne yapılabilir bakacağım iyi Sosyaller iyi akşamlar.
 
Bilgisayarınızın hasar görmemiş veya kritik düzeyde hasar almamış parçalarını kurtarabilirsiniz. İkinci sorunuza gelirsek bilgisayarınızın eski olduğunu söylediniz ki bu da ani elektrik dalgalanmaları da zarar görme ihtimalini arttırıyor yani bunun gibi bir durum olmuş olabilir ya da bilgisayarınız çok eski ise artık ömrünü doldurmuş olabilir.
 
Tahminimce anakarta bağlı Power kablosundan kaynaklı olmuştur benim eski HP Pavilion DV6 3050 Power kablosunun dişi tarafinda siyah yerler vardı. Akım korumalı priz kullanmasaydım tahminimce yanardı.
 
Öncelikle normal şartlarda bir laptopun içinde alev alıp yanabilecek tek bir tane parça bulunuyor oda lityum batarya, eğer tutuşursa evi bile yakabilir Allah korusun. Ama bataryası yoktu demişsin o zaman yanabilecek bir şey kalmıyor içinde. Bilgisayar bileşenleri aşırı ısınabilir, duman tütebilir ama öyle tutuşup yakıt olarak alevleri besleyemezler. Misal böyle bir parça laptopun dışında bulunmakta, adaptör. Doğrudan şebekeye bağlı olduğundan kısa devre yaparsa kabloları eritip yanabilir. Laptopun adaptörü ne durumda? Benim tahminim dışardan yakıt olabilecek bir şey girmiş laptopun içine, çakmak gazı falan olabilir misal. Uzun süredir temizlemediysen laptopun içinde yanıcı ufak parçalar birikmiş olabilir. Yine de anakartta vs bir kıvılcım/kısa devre olmadan tutuşmazlardı, yani anakart hasarın garanti var gibi. Diğer parçalar özellikle HDD halen sağlam olabilir, aç incele hem ne yanmış onada bakarsın.
 
Çok geçmiş olsun hocam.

Benim bildiğim kadarıyla laptoplarda pil yüksek gerilimden korumaktadır. Yani pil öldüğünde laptopu pilsiz kullanmak yüksek gerilim esnasında anakarta zarar verebilecek ciddi durumlar oluşturur.

Bu duruma istinaden bu saatten sonra içini açıp kurcalayabileceğinizi düşünüyorum zaten muhtemelen açınca anlaşılır. Lütfen bu işlem sırasında gerekli tedbirleri al dikkatli ol.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı