Eski FIFA oyunları daha mı iyi?

Acaba crack indirsem oyun çalışır mı ki biliyor musunuz? Sonuçta Origin bağlantısı istiyor.

Crack indirirsen çalışır sadece Online oynayamazsın zaten Online da oynayan da yok.
 
Selam uzun yıllardır PES oyuncusuydum, eFootball 2022 ile önce FIFA 21'i sonra FIFA 22'yi yorum yapabilecek kadar deneyimledim. Hala FIFA 22 oynuyorum.
FIFA 21 ve 22 arasındaki farklardan bahsetmem gerekirse 22, 21'e göre çok daha gerçekçi bir oyun. 21 çok daha hızlıydı. Biraz düzeltilmiş olsa da devam eden bir konu var ki bahsetmek gerekirse:
Oyunun normal hızını 1x olarak ele alalım. Herhangi bir skill gerçekleştirdiğimizde karakterin bunu yapma hızı 21'de 5x'di, 22'de 3x'e düşmüş. Oyunda tüm fiziklerin hızı bu kadar iyi ayarlanmışken top yeteneklerinin normal oyuna göre çok daha hızlı olması oynanışı ve göz zevkini bozuyor eğer söz konusu futbol simülasyonuysa...
PES'in tek eksiğini atmosfer, seyirciler ve lisans olarak görürdüm. Söz konusu olayı simüle edip, gerçeğe yakın bir futbol deneyimi sunmaksa PES 20 - 21 bunu başarıyla yapıyordu. PES 2022'yi 2 yıl bekledim ve hayalimde benzer çeşit bir oynanış ve çok daha gerçekçi bir atmosfer vardı. Olmadı maalesef, bize de FIFA kapıları açıldı.
Ben PES'in ağır, gerçekçi, simülasyona yakın oynanışını muhteşem bir stat atmosferi, tribünlerde sallanan bayraklarla, muhteşem tezahüratlar eşliğinde deneyimleyemedim ya, ona yanıyorum :)

Özetlemem gerekirse 18 konusunda dediklerinizi inkar edemem ya da onaylayamam ama FIFA'nın oynanışında kesinlikle simülasyon bir oyundan çok uzak görünen bazı şeyler var. FIFA 22, 18'e göre arcade gözükse de 21'e göre kesinlikle daha iyi.
 
FIFA 18 benim de favorimdir, pazarda tek el olduktan sonra bence de iyice saldılar, özellikle kariyer modlarına hiç bakmıyorlar. 2 gün önce FIFA 22 oynuyordum, ana takımım harici bir de milli takım antrenörüyüm. Milli takımda maç kazanıyorum, " Altay Çin karşısında galibiyeti yakaladı" diye haber çıkıyor sağda 😄.
 
Sadece gerçekçilik değil. Geçenlerde 19 indirip denedim bir kariyer açayım dedim. 21’de Dünya Klası zorluğunda tüm takımlara 7 atarken , 19’da ufak bir şok yaşadım. Çünkü yapay zeka yeni oyunlardaki gibi değil , aksine cidden size gol atmaya çalışıyor. Bunda oyuna alışamamamın da etkisi vardır elbet ama eski FIFA oyunları cidden daha zor ve gerçekçiymiş. Gerek top fiziği olsun , stad atmosferi olsun. 19 cidden seni taktik yaparak gol atmaya zorluyor. 21 ve 22 de bi üçgen pasına bakıyor yapay zekayı alt etmen. FIFA bu saatten sonra çocuk oyunu olmuş maalesef.
 
Sadece gerçekçilik değil. Geçenlerde 19 indirip denedim bir kariyer açayım dedim. 21’de Dünya Klası zorluğunda tüm takımlara 7 atarken , 19’da ufak bir şok yaşadım. Çünkü yapay zeka yeni oyunlardaki gibi değil , aksine cidden size gol atmaya çalışıyor. Bunda oyuna alışamamamın da etkisi vardır elbet ama eski FIFA oyunları cidden daha zor ve gerçekçiymiş. Gerek top fiziği olsun , stad atmosferi olsun. FIFA bu saatten sonra çocuk oyunu olmuş maalesef.
Aynen ya. 22' yi de almadım o sebepten. 130' a mı ne düşmüştü.

Ancak cidden FIFA geçtikçe EA' in sadece para havuzuna 2 m² boyutunda para göndermek için yayınladığı oyuna dönüştü. Eskiden de böyle değil miydi öyleydi ancak bu kadar fazla da değildi. En azından biraz eğlendirme amacı da vardı oyunda ki çok eğleniyordun. Oyuncu kariyerleri eskisi gibi sıkmıyordu. Ben FIFA 18' den beri oynuyorum. FIFA' da en az 1000 saatim falan vardır. Çok rahat söyleyebilirim ki, her sene gittikçe bozuyor.
 
Aynen ya. 22' yi de almadım o sebepten. 130' a mı ne düşmüştü.

Ancak cidden FIFA geçtikçe EA' in sadece para havuzuna 2 m² boyutunda para göndermek için yayınladığı oyuna dönüştü. Eskiden de böyle değil miydi öyleydi ancak bu kadar fazla da değildi. En azından biraz eğlendirme amacı da vardı oyunda ki çok eğleniyordun. Oyuncu kariyerleri eskisi gibi sıkmıyordu. Ben FIFA 18' den beri oynuyorum. FIFA' da en az 1000 saatim falan vardır. Çok rahat söyleyebilirim ki, her sene gittikçe bozuyor.
Evet dostum ben zaten EA gibi bir firmanın bu oyunu geliştireceğini düşünmüyordum ama geriye götürecekleri de aklımın ucundan geçmezdi. Zaten heriflerin asıl derdi FUT olmuş. Her sene FIFA alınması mantıksız çünkü oyun git gide daha da Arcade bir hal alıyor. Gerçekçi FIFA simülasyonu 19’dan sonra ölmüş gibi duruyor.
 
Acaba crack indirsem oyun çalışır mı ki biliyor musunuz? Sonuçta Origin bağlantısı istiyor.

Korsanı önermeyiz çünkü sisteminiz başkasının aleti olabilir ve bilgisayarınızın ömrü kısalabilir ayrıca virüs girdi başlığı altında konu açtığınızı yüksek ihtimal görürüz yapmayın etmeyin.
 
Geçen gözüme bir şey takıldı. FIFA 22 oynaya oynaya alışmışım iyice youtube'da FIFA 17 ve 18 videolarını izledim ve şaşırdım biraz. sadece oynanış anlamında değil hakem kararlarından tutun ve her stadyumun farklı çimende olmasına kadar detaylı olan FIFA 17 ve 18 şu anda kopyala yapıştır gibi oyun yapıyor. üstelik FIFA 18 indirdim bizzat oynadım arada çok büyük farklar var. FIFA 22 bildiğiniz arcade espor oyununa dönmüş gerçekçilikten uzaklaşmış. FIFA 18 de topun serbestliğini ve oyunun akıcığılı o kadar hoşuma gitti ki bu bahsettiklerimin hepsi oynanış içindi geri kalanları FIFA 22 PS5 tekelciliği yaparak PC de çok berbat bir oyun çıkarmış. FIFA 18 oynayınca fark ettim bunu grafik olarak bile FIFA 17 ve 18 çok daha kaliteli. Arkadaşlar bu dediklerime katılmayabilirsiniz tabii ki de zevkler renkler meselesi ama sizde futbol tutkunuysanız FIFA 18 ve FIFA 22'yi 1 maç aralıklarla girip çıkın anlayacaksınız.

FIFA 18 de ronaldo ile şut çektim topun gidişini göremedim gerçek hayattaki gibiydi aynı ondan sonra FIFA 22 de ronaldoyla şut çektim top Slow Motion gibi gidiyor ve hiç zevk almadım eğer transfer güncel kadro takıntınız yoksa FIFA 18 kariyer deneyin FIFA 22'yi silmeyi düşünüyorum şu anda ve bu arcade özelliği gidene kadar da satın almayacağım.

FIFA 22 ve FIFA 18 görsellerini atıyorum aşağıya.
fifa 17 grafik olarak çok kaliteli ama oynanış olarak cok kotu (bence)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı