Çözüldü Eski HDD'e Dual boot şekilde Linux kurulabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

667791

Decapat
Benim bilgisayarımda takılı olan SSD (Windows kurulu) bir de eski HDD var, ben SSD'yi çıkarıp HDD taksam buna Linux kursam daha sonra tekrar SSD'yi taksam USB girişine de HDD'yi taksam BIOS'tan bilgisayarı açarken canım istediğinde Linux'la istediğimde Windows girebilir miyim yani sanki 2 PC tek bilgisayarda gibi mi olur?

Çözüm
Evet. 2 farklı diskte farklı işletim sistemlerini kullanırken GRUB'dan seçim yapabilirsin.

Örneğin Windows'un olduğu cihaz /dev/sda diyelim. OS-Prober kuracaksın Linux'ta. Sonra os-prober /dev/sda komutu ile sda cihazındaki işletim sisteminin algılanmasını sağlayacaksın.

sudo update-grub komutuyla da o girdiyi GRUB'a ekleyeceksin.

/dev/sda yerine farklı bir şey olur muhtemelen SSD kullandığın için (nvme mesela). lsblk komutuyla öğrenebilirsin ne kullanacağını. Ona göre SDA yerine ne yazman gerektiğini bulabilirsin.

Yöntem şu rehberden alıntı:

Onu da inceleyebilirsin. Bana ait.

USB eğer 2.0 ise sinir krizine girersiniz. Ama illa ki çalışacaktır. BIOS üzerinden hangi işletim sistemini kullanmak istersen onunla boot edersin.
BIOS'a girmelik durum yok. GRUB üzerinde farklı disklerin işletim sistemleri tanımlanabilir.
USB eğer 2.0 ise sinir krizine girersiniz. Ama illaki çalışacaktır. BIOS üzerinden hangi işletim sistemini kullanmak istersen onunla boot edersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet. 2 farklı diskte farklı işletim sistemlerini kullanırken GRUB'dan seçim yapabilirsin.

Örneğin Windows'un olduğu cihaz /dev/sda diyelim. OS-Prober kuracaksın Linux'ta. Sonra os-prober /dev/sda komutu ile sda cihazındaki işletim sisteminin algılanmasını sağlayacaksın.

/dev/sda yerine farklı bir şey olur muhtemelen SSD kullandığın için (nvme mesela). lsblk komutuyla öğrenebilirsin ne kullanacağını. Ona göre SDA yerine ne yazman gerektiğini bulabilirsin.

USB eğer 2.0 ise sinir krizine girersiniz. Ama illa ki çalışacaktır. BIOS üzerinden hangi işletim sistemini kullanmak istersen onunla boot edersin.
BIOS'a girmelik durum yok. GRUB üzerinde farklı disklerin işletim sistemleri tanımlanabilir.

Çözüm

Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı