Eski HDD'yi söküp, yeni PC'ye takıp sonra SSD monte etsek çalışır mı?

Paarturnaax

Centipat
Daha fazla  
Şimdi yukarıdaki başlıkta söylediğim gibi. Benim eski HDD'de önemli fotoğraflar var, silinmesini istemiyorum. Şimdi eski HDD'min (C) diskin yani Windows'un kurulu olduğu yeri (D) diskine entegre edip, yeni sisteme takıp ve SSD alıp Windows'u ona kursam çalışır mı?

HDD'nizin içinde Windows yüklüyse ve başka diske de Windows yükleyip o iki diskle birlikte çalıştırdığınızda sizden hangi Windows'u önyükleyeceğinizi seçmeniz istenir. SSD'nizdeki Windows'su önyüklediğiniz zaman sorun olmaz, HDD'nizi de görür.

Şöyle yapmanızı öneriyorum. SSD alıp içine Windows kurun ve bilgisayarı SSD'den boot edin. Daha sonra HDD muhtemel ki sistem içerisinde gözükecektir. Ve dosyalarınızı SSD'ye atıp hddnizi formatlayarak tekrar depolama olarak kullanabilirsiniz. Eğer gözükmezse daha farklı bir çözüme gidersiniz.

Windows kurulum USB'nizi hazırlayın.
HDD'yi çıkarın.
SSD'yi takip Windows'u kurun.
Bilgisayarı kapatın. HDD'yi takın.
Windows kurulum USB'sini takın. Bilgisayarı USB ile başlatın.
Kurulum aşamasında disk seçimine gelince HDD'deki D bölümü dışındaki bölümleri silin. Bu işlem bitince kurulumdan çıkın.
Bilgisayarı normal SSD ile açın.
Disk Yönetimi'ne girip HDD'deki silinmiş bölümleri ister D ile birleştirin isterseniz yeni bölüm oluşturun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı