Eski HDD’yi SSD’li bilgisayara takmak

380183

Hectopat
Arkadaşlar bu konu hakkında daha önce konu açtım fakat istediğim cevabı alamadım. Elimde 500 GB HDD var Windows 10 ve AMD driver yüklü.(Şu anki ekran kartım NVIDIA.)yeni bilgisayarım ile gelen 240 GB bir SSD var ve onda da Windows 10 yüklü. İkisi de orijinal ve Key'i aktif edilmiş. Şimdi ben USB ile bilgisayara yeniden format atıp Windows'u SSD’nin içine kurduktan sonra C ve D diskini silmem mi gerekiyor yoksa biçimlendirmem mi? ( Verilerin silinmesi önemli değil. Yedeklemek istemiyorum.) ve performans düşüşü yaşar mıyım? Sadece depolama olarak kullanacağım Windows yine SSD’nin içinde yüklü olacak.)

Arkadaşlar bu konu hakkında daha önce konu açtım fakat istediğim cevabı alamadım. Elimde 500 GB HDD var Windows 10 ve AMD driver yüklü.(Şu anki ekran kartım NVIDIA.)yeni bilgisayarım ile gelen 240 GB bir SSD var ve onda da Windows 10 yüklü. İkisi de orijinal ve Key'i aktif edilmiş. Şimdi ben USB ile bilgisayara yeniden format atıp Windows'u SSD’nin içine kurduktan sonra C ve D diskini silmem mi gerekiyor yoksa biçimlendirmem mi? ( Verilerin silinmesi önemli değil. Yedeklemek istemiyorum.) ve performans düşüşü yaşar mıyım? Sadece depolama olarak kullanacağım Windows yine SSD’nin içinde yüklü olacak.)
Bi yavaşlama söz konusu olur ama diğer durumları bilemiyorum.

Hayır onu geçen bende yaptım Hdd'yi biçimlendiriniz windows ayarlarından HDD'nin boş olması lazım ayrıca 10 senelik HDD ise biraz yavaşlama olcaktır bilgisayarınızın açılış süresinde.
Eğer windows ayarlarından HDD'yi biçimlendirirseniz yeniden format atmanıza gerek kalmaz.

2 Yıllık bir disk ve biçimlendirme işlemini nasıl yapabilirim? Çünkü 2 işletim sistemi var Windows açılmaz veya çakışma durumunda ne olur? Ve Boot menüsünden galiba öncelik hangi diskteyse o işletim sistemi açılıyormuş bu benim durumum için de geçerli mi?

2 Yıllık bir disk ve biçimlendirme işlemini nasıl yapabilirim? Çünkü 2 işletim sistemi var Windows açılmaz veya çakışma durumunda ne olur? Ve Boot menüsünden galiba öncelik hangi diskteyse o işletim sistemi açılıyormuş bu benim durumum için de geçerli mi?
HDD'nizi takınız ardından Windows arama bölümüne Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir yazınız ve tıklayınız. Ardından Hangi diski biçimlendircekseniz Tıklayınız üstünde kaç GB olduğu yazar ordan anlayabilirsiniz. Hdd'nin üstüne geliniz ve sağ tık yapıp biçimlendir yazısına tıklayınız.Ardından adımları Ayarlayıp bitti yazısına tıklayınız Hdd'niz biçimlendirilmiş olucaktır.
Geçerli ancak HDD'nize biçimlendirme yaparsanız daha iyi olucaktır.

HDD'nizi takınız ardından Windows arama bölümüne sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir yazınız ve tıklayınız. Ardından hangi diski biçimlendircekseniz tıklayınız üstünde kaç GB olduğu yazar oradan anlayabilirsiniz. HDD'nin üstüne geliniz ve sağ tık yapıp biçimlendir yazısına tıklayınız. Ardından adımları ayarlayıp bitti yazısına tıklayınız HDD'niz biçimlendirilmiş olacaktır.

Geçerli ancak HDD'nize biçimlendirme yaparsanız daha iyi olacaktır.

Ben SSD ve hard diskimde 2 tane Windows 10 olacağı için bilgisayar açılmaz sanıyordum. Biçimlendirme işlemini yapacağım yardımın için teşekkür ederim. Sistem açılmama gibi bir durum olmaz değil mi? Çünkü daha önce gördüğüm bir konuda adam 2 işletim sisteminden birini seçmek zorunda kalıyordu.

Ben SSD ve hard diskimde 2 tane Windows 10 olacağı için bilgisayar açılmaz sanıyordum. Biçimlendirme işlemini yapacağım yardımın için teşekkür ederim. Sistem açılmama gibi bir durum olmaz değil mi? Çünkü daha önce gördüğüm bir konuda adam 2 işletim sisteminden birini seçmek zorunda kalıyordu.
Ssd'ye yüksek öncelik verirseniz sıkıntı olmaz açılır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı