Eski i3 3220 sistem için sistem yükseltme tavsiyesi

738893

Centipat
Sistemim böyle.
RAM: 4 GB DDR3.
İşlemci: i3 3220.
Anakart: H61M-PRO
Ekran kartı: Intel(r)HD Graphics yaklaşık top bellek 1634 MB.
Windows 7 32 Bit böyle bir sistemim var nasıl bir takviye yapabilirim bütçe belli değil ne yapmam gerek sistemden beklentim.
Valorant oynatsın PUBG Mobile oynatsın emülatörden belki medium veya Low ayarlarda CS 2 oynatsın ne önerirsiniz nasıl bir takviye yapmalıyım günlük kullanım ve dersler içinde istiyorum.
SSD olarak böyle bir şey çıkıyor karşıma SSD'mi HDD'mi bilmiyorum kaç GB ve SSD'mi HDD'mi olduğunu söylerseniz sevinirim.
Not: Şu an PES 13, CS Source, CS 1.6 ondan sonra PES 17, PES 15 falan o dediğim gibi oyunları ve hikayeli oyunlar falan da oynuyorum günlük kullanımdada kasmıyor YouTube'da falan videolarda izliyorum rahat monitörüm 1366x768 60 Hz Philips monitör.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    19,3 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Bu bilgisayara yükseltme yapmak ölü yatırım olur dediğin oyunları oynarsın fazlasını değil anakartın 3. nesil 12 sene öncesi olduğu için yine aynı nesil en fazla i7 olanı takabilirsin.

En fazla bu şekilde yükseltme yapabilirsin ama tavsiye etmem.
İşlemci i7 3770 1300TL.
Ekran kartı 1050 Ti 1400TL.
RAM DDR3 4 GB 300TL.

Tavsiyem, bütçeni bilmediğim için uygun fiyatlı sistem en azından şimdiye kadar çıkmış oyunları oynarsın ekran kartı yükseltmene bağlı olarak en az 2 yıl daha güncel oyunları oynatır.
İşlemci Ryzen 5 5500 1800TL.
Anakart B450 1900TL.
RAM DDR4 8 GB 400TL.
Ekran kartı 1050 Ti 1400TL.
Ekran kartı 2060 3500TL.

Hocam çok bilmiyorum böyle pclerin fiyatlarını fakat düşüncem monitörle birlikte 2500 civarı satılabilir. Bu paranında üstüne 8-9k koyup 2. el güzel bir sistem alabilirsiniz. Sizin dediğiniz oyunları da rahatlıkla oynatır.

Aynı anakart işlemci 8 GB RAM 1450TL satışa koymuşlar sarı sitede pek para etmediği gibi alıcı bulmak ta zor.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...220-cpu-8gb-ddr3-1333mhz-ram-1182440127/detay

Hocam ayrıca bir hususa takıldım profil ismin PC uzmanı ve merak edip profilini inceledim insanlara sistem tavsiyelerinde bulunmuşsun ama burada 12,13 senelik PC parçalarını ne kadar edeceğini bilmeyip sistemi nasıl yükseltebileceğini sormuşsun bu konuya takıldım.

Son düzenleme:
Aynı anakart işlemci 8 GB RAM 1450TL satışa koymuşlar sarı sitede pek para etmediği gibi alıcı bulmak ta zor.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...220-cpu-8gb-ddr3-1333mhz-ram-1182440127/detay

Hocam ayrıca bir hususa takıldım profil ismin PC uzmanı ve merak edip profilini inceledim insanlara sistem tavsiyelerinde bulunmuşsun ama burada 12,13 senelik PC parçalarını ne kadar edeceğini bilmeyip sistemi nasıl yükseltebileceğini sormuşsun bu konuya takıldım.

Ya şimdi hocam ben sistem tavsiyeleri yapıyorum ancak hatta monitör mouse vb de yapıyorum ama sistem sonuçta eski olduğu için o sebeple şüphelendim danıştım size sizce ilana sistem klavye mouse monitör dahil kaç TL'ye ilana koy alayım ben 2700 falan düşündüm sistem çok temiz sonuçta.

Hocam çok bilmiyorum böyle pclerin fiyatlarını fakat düşüncem monitörle birlikte 2500 civarı satılabilir. Bu paranında üstüne 8-9k koyup 2. el güzel bir sistem alabilirsiniz. Sizin dediğiniz oyunları da rahatlıkla oynatır.

Monitör klavye mouse sistem her şey dahil 2700 gibi bir fiyat düşündüm ben.

Ya şimdi hocam ben sistem tavsiyeleri yapıyorum ancak hatta monitör mouse vb de yapıyorum ama sistem sonuçta eski olduğu için o sebeple şüphelendim danıştım size sizce ilana sistem klavye mouse monitör dahil kaç TL'ye ilana koy alayım ben 2700 falan düşündüm sistem çok temiz sonuçta.

Monitör klavye mouse sistem her şey dahil 2700 gibi bir fiyat düşündüm ben.

Evet hocam iyi fiyat koyabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı