Eski iPhone modellerine optimize edilmiş Apple Intelligence gelir mi?

Emredemo

Hectopat
Daha fazla  
Ben 14 Pro kullanıyorum. Biliyosunuzdur ki Apple 15 Pro ve üstü modeller için Apple ıntelligence desteği sunuyor. Bence eski modellere Apple ıntelligence gelmez ama umutlu olmakta fayda var. Sizce Apple ileride eski IPhone'lar için optimize edilmiş bir yapay zeka sunar mı?

15 promax kullanıyorum Apple intelligence koca bir hayal kırıklığı neredeyse 1 yıl oldu Türkçe dil desteği yok. Ben ingilizce kullanıyorum onda bile vaat ettiklerini veremiyor. Muhtemelen 2 yıla anca geliştirirler. Alt modellere sunabileceklerini sanmıyorum

Ben 14 Pro kullanıyorum. Biliyorsunuzdur ki Apple 15 Pro ve üstü modeller için Apple ıntelligence desteği sunuyor. Bence eski modellere Apple ıntelligence gelmez ama umutlu olmakta fayda var. Sizce Apple ileride eski IPhone'lar için optimize edilmiş bir yapay zeka sunar mı?

Eski IPhone'lar için optimizasyon ve Apple? Uzak kavramlar. Daha kendi işletim sistemini eski IPhone'lara stabil olarak yapamayan firma (yapmak istemeyen) yapay zeka mı ekleyecek? Tam bir hayal. Ayrıca şu anda 15 Pro ve 16 ailesindeki yapay zeka da zaten ülkemizde yok, bize gelmesi anca iPhone 18 çıktığında falan olacak gibi duruyor iyi ihtimalle. Şu an ABD bölgesi, İngilizce dil seçeneği ile kullanılsa o da tam bir rezalet halde, rakipleri fark atmış durumda. Çok eksikler var ve çok yolu var keşke duyurmayıp iOS 19'da tam halini duyursalardı diye düşünüyorum. Zaten sene 2026 sonu -2027 olduğunda bütçeniz varsa 14 Pro'yu değiştirmek istersiniz artık çok da dert edileceğini sanmıyorum.

Apple intelligence TR pazarı için daha hayal. En az 1,5 senesi var. Daha üst modeller için bile varolmamış yapay zeka bence asla alt modellere gelmeyecek. Sonuçta Apple bu. Bayağı katı ve cimri politikaları var.

8 GB RAM'e sahip iPhone ve üzerine Apple intelligence geliyor. Gizlilik ve güvenlikten dolayı Apple bulut üzerinden değil de local olarak yapay zekayı çalıştırıyor. Bu yüzden şu anda zaten diğer telefonlar kadar iyi çalışması da mümkün değil. Zamanla bu durum iyileşir mi ya da Apple karar değiştirir mi göreceğiz. Ama eski modellere gelmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı