Eski İşlemciler

O zamanlar 8-9 küsür yıllık bir sistemim vardı. Şimdi 12-13 yıl olmuştur. Ama döneminin en iyi sistemlerinden biriydi.
  • 512 MB RAM
  • 256 MB NVIDIA GeForce 6200TC Ekran Kartı
  • Intel Pentium 4 630, 3.00 GHz
  • Biostar PT880P A7-Combo Anakart
  • 80 GB HDD
  • Windows XP Professional, Service Pack 3
Döneminin en iyi sistemlerinden biriydi. Ancak zamanla, özellikle 6. yıldan sonra çeşitli sıkıntılarla karşılaşmaya başlamıştık.

1. değişiklik hariç, yaptığımız değişikliklerin çoğu 5. veya 6. yılından sonra yapılmaya başlanmıştı. Yaptığımız değişiklikler: *
  • Ekran kartını; NVIDIA GeForce FX 5200, 128 MB olarak değiştirmiştim.
  • 5. veya 6. yılında, işletim sistemi olarak Windows 7 Enterprise, 32 bit yüklemiştim. Bu kurulumla birlikte, sanal bilgisayarlar hariç, Windows XP'ye bir daha geri dönmedim.
  • 512 MB Kingston RAM ile 1 GB OEM RAM'leri beraber kullanarak RAM'i 1,5 GB'ye yükseltmiştim. Tavsiye edilmez, denemeyin
  • Ekran kartını, NVIDIA GeForce 5500, 256 MB olarak değiştirmiştim.
  • Windows 8 kurmuştum. Ardından Windows 8.1'e yükseltmiştim.
  • 2 tane 1 GB'lik OEM RAM'leri kullanarak 2 GB'e yükseltmiştim.
  • Windows Technical Preview'i ilk çıktığında yüklemiştim. Ardından gelen güncellemelerle, sistem Windows 10'da sıkıntı yaşamaya başladı ve Windows 7'ye geri döndüm.
  • Bir süre daha sorunlarla ve Windows 7 ile uğraştıktan sonra sistem, 2015 yılında rahmetli oldu. Hatta bir zamanlar, özellikle 2014 yılında, 10 yıllık sistemle Technopat'ın kafasını şişirdiğimden dolayı 1 aylık ceza bile yemiştim
Şu anda Toshiba P50-B-116 kullanıyorum. Şu anda Windows 10 yüklü. Çok mu memnunum, değilim. Ama ekran kartı bozulmadan önce, GTA 5'i Medium ayarlarda 50-60 FPS ile oynuyordum.

Bu arada; merak edenler için önce sistemi Windows 7 yapmıştım, ardından RAM'i 1.5 GB'ye yükseltmiştim Nasıl bir çılgınlık yapmışım ama

* Değişiklikleri hatırladığım kadarıyla yazdım. Mümkün olduğunca kronolojik sırayı takip etmeye çalıştım. (Eskiden yeniye doğru)

Son düzenleme:

Bende Sempron 3200+ kullandım uzun bir müddet. Underground 2 ve zorlaya zorlaya GTA SanAndreas oynatırdı. Bu haziran ayında kaldırdım ama artık kasayı. 1 GB RAM ile birleşince 2009'da çıkan ilk android cihazlar gibi inanılmaz kasıyordu.

AMD Athlon 250 x2 var R7 250 ye bile dar boğaz yapıyor Pek eski değil ama olsun Bu arada 45 NM üretim teknolojisine sahip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…