Eski kasa ile yeni donanım kullanılabilir mi?

prfons10

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, 2014'ten kalma bir Cooler Master kasam var. Anakartım Gigabyte ve işlemcim 4. nesil i5. ekran kartı olarak ise Intel Graphics kullanıyorum. Sistem bilgimin fotoğrafını da paylaşıyorum.

Şimdi, RTX 3060 ve i5 12400 almak istiyorum. Eğer bunları alırsam, tüm bileşenleri değiştirmem gerekir mi, yoksa kasaya uyum sağlar mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    43,8 KB · Görüntüleme: 42
İşlemci değiştirirsen anakart ve RAM de değiştirmen gerekir. Ayrıca muhtemelen güç kaynağın da yetmez, onu da değiştirmen gerekebilir. Kasayı kullanabilirsin iyi durumdaysa. İstersen bütçe belirt yardımcı olayım.

Değiştirmeniz gerekir. Seçtiğiniz ekran kartı ve işlemciye elinizdeki güç kaynağı yetmeyecek ve bu yüzden çalışmayacaktır.

Böyle bir durumda yeni nesil işlemci için Anakart değiştirmen gerekir. B66 yada H610 chipsetli bir anakart öneririm.
Onun dışında RAM'leriniz DDR3 ise yeni anakart ve işlemci ile uyumlu olmaz. DDR4 yada DDR5 RAM almanız gerekir.

Artı olarak eski PSU'nuz yeni ekran kartına yetmeyebilir. RTX3060 için en az 550 Watt'lık bir PSU öneririm.

İşlemci değiştirirsen anakart ve RAM de değiştirmen gerekir. Ayrıca muhtemelen güç kaynağın da yetmez, onu da değiştirmen gerekebilir. Kasayı kullanabilirsin iyi durumdaysa. İstersen bütçe belirt yardımcı olayım.

18 bin bütçem var kasa iyi durumda güç kaynağıda 750 watt hocam.

18 bin bütçem var kasa iyi durumda güç kaynağıda 750 watt hocam.
O zaman kasa ve güç kaynağı değiştirmeseniz de olur.

O zaman kasa ve güç kaynağı değiştirmeseniz de olur.

Sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı