Eski kasa sıfır araç özel siparişle tekrar üretilir mi?

Üretilmez bence sonuçta nostalji - koleksiyon denilen bir gerçek var. Eğer adam tüm parayı basıp o eski araçları ürettirse şimdi koleksiyonluk araçların değeri kalmaz. 1-2 Lüks kesime hitap eden marka haricinde yapılması pek mümkün değil gibi.
 
Eski modeller birebir aynı şekilde günümüzde üretilip yola çıkma izni alamaz. Yolcu ve yaya güvenliği, emisyon gibi kriterlerden dolayı o arabaların şimdiki kriterlere göre elden geçirilmeden sıfır olarak yapılması mümkün değil. İşin maddi yükü de ayrı, az sayıdaki arabanın seri üretim süreci içindeki maliyeti kat kat daha yüksek oluyor.

Şimdiki kriterlere göre o arabaları elden geçirirsen de alman için bir neden kalmıyor, görünümden tut motoruna kadar en önemli şeyler değişmiş oluyor.
 
Eski araçların üretilmesinin imkanı yok. En başta güvenlik sebebiyle kaporta ve tampon aksamları alaşımlar ve tasarımların (yaya güvenliği dikkate alınarak.) hepsi değişti. Araçların üretim bandları değişti ki zaten bu bile başlı başına bir sebep. Ayrıca birçok güvenlik ve konfor donanımları eklendi. Özellikle lastik basınç sensörü ESP gibi birçok donanım Avrupa'ya satılması için mecbur olmak zorunda ama eski araçlarda bu alt yapı yok.
 

Geri
Yukarı