Merhaba arkadaşlar, i7 4702MQ, 8 GB RAM, GT 740M, 240 GB SSD olan bir laptopum var. Hem Linux öğrenmek, hem de daha akıcı olması için bir Linux dağıtımı önerisi istiyorum. YouTube videolarından Pardus'u biliyorum az çok. Pardus'mu önerirsiniz yoksa başka bir dağıtım mı?
Merhaba arkadaşlar, i7 4702MQ, 8 GB RAM, GT 740M, 240 GB SSD olan bir laptopum var. Hem Linux öğrenmek, hem de daha akıcı olması için bir Linux dağıtımı önerisi istiyorum. YouTube videolarından Pardus'u biliyorum az çok. Pardus'mu önerirsiniz yoksa başka bir dağıtım mı?
Hocam, yaklaşık piyasadaki tüm Linux distrolarını deneyen biriyim. Sizi öncelikle distroların kullanıcılar tarafından yorumlandığı platforma yönlendiriyorum; DistroWatch
Kendi fikrim ise, bence Ubuntu kullanmanız. Uygulamalar hem snap marketinde geliyor. Hem de arayüz olarak Linux öğrenmeye çok uygun. Kesinlikle Kali önermem.