Eski laptopa Hackintosh veya macOS kurmak

Glipotions

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
16GB (2x8GB) DDR4L 1.2V 2400MHz
SSD veya HDD modeli
SanDisk Ultra 3D 1TB 2400MB-1950MB/s NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1050 128-Bit DX12
Anakart
modeli bilmiyorum Monster Abra A5 V12.1
İşlemci
7.Nesil Kaby Lake Intel® Core™ i5-7300HQ
Merhaba,
Eski laptopuma Hackintosh kurmak istiyorum da Xcode, iOS Simulator gibi bazı Apple exclusive programları kullanabilmek için, aşağıdaki donanımlar için hangisini kurmam gerekir ve stabil çalışır mı? VMware ile sanal kurdum çile çektim resmen tam anlamıyla vakit kaybıydı ben de eski laptopum kenarda duracağına macOS kurmayı düşündüm.
Donanımlara ek olarak.
- Dahili ekran kartı: Intel HD Graphics 630.

Son düzenleyen: Moderatör:

GTX 1050 Tİ ekran kartınız High Sierra sonrasında desteklenmiyor. Ekran kartınızı kullanmayacaksanız İGPU ile Ventura kurabilirsiniz.

Mesajın teşekkürler.

Pek bilgim olmadığı için şunları da sorayım o zaman
- Ventura kurarsam genel kullanımda (Xcode, emulator, Safari falan açarım en fazla) VMware'deki gibi kasar mı yoksa normal MacBook gibi akıcı olur mu?
- Mac de Ekran kartının olmaması takılma vs. gibi sorunlara neden olur mu? Ve dahili ekran kartımı destekliyorsa bana yeter mi?

1-) Her Mac hackintosh kurulumu yapılan bilgisayardan daha akıcı olur. Oyun haricinde
programlama veya gündelik işlerinizi yapacaksanız kurabilirsiniz.

2-) Başarılı kurulum yapanlar donma veya kasma gibi sıkıntı yaşamadan kullanabiliyor. Her ne kadar GTX ekran kartınız uyumsuz olsa da HD 630 yeterli olacaktır.

Tamamdır teşekkürler akşam kurmayı deneyeceğim. Son durumu haber veririm size

1-) Her Mac hackintosh kurulumu yapılan bilgisayardan daha akıcı olur. Oyun haricinde
programlama veya gündelik işlerinizi yapacaksanız kurabilirsiniz.
Aslında grafik hızlandırma olduğu sürece akıcı olur ikisinde de, performans daha iyi olabilir Mac cihazlarda.

@566156 @ALP_MAN

İlgili linkteki Image'ı indirip balenaEtcher ile 14 GB'lık dosyayı Flash'a yazdım ancak dosya içinde EFI klasörü yok. OC EFI aşağıdaki şekilde. EFI Klasörünü direkt içine kopyalamam yeterli olacak mı?
Edit: Tamam yazıyormuş zaten. Mesajı silemiyorum sanırım edit girdim kusura bakmayın

EFI'yi direkt USB'ye atın sonra ise uygun config'i seçin ve yeniden adlandırıp ismini config yapın. Sonra OC klasörünün içine atın, isterseniz configler klasörünü sonradan silebilirsiniz.

GTX 1050Ti ekran kartını, NVIDIA Optimus varken High Sierra'da nasıl kullanıp, hangi sürücü/kext ile tanıtabilir?
Doğal desteği var diye biliyorum hocam neden olmasın ki? Official NVIDIA sürücüleri mevcut olması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…