Eski laptopı upgrade etmek vs yeni laptopa SSD almak

Arleigh Burke

Hectopat
Yer
IBM 5150
Selam arkadaşlar. Yapı olarak kararsız biri olduğum için hangi ikisini alsam karar veremiyorum. Şimdi elimde iki tane bilgisayar var. Biri eski, diğeri yeni.

Eski bilgisayarım: Lenovo Y560. Intel i7-720QM, 4GB RAM. ATI 5730 ekran kartı ve 500GB HDD var. Ben bunu Linux makinesi olarak kullanıyorum. Terminal üzerinden baktığımda, kendi işlerimi yaparken 200MB civarı boş RAM kalıyor. Ve bilgisayar kasma yapıyor. Sanırım RAM yetmiyor ve HDD'de sıkıntı var. Ben buna ek RAM ve SSD almak istiyorum. Şimdi kafamda bir kaç seçenek var. Size söyleyeyim.

1. Eski laptopın 2x2 4GB RAM'i var. Buna 4GB RAM daha alıp RAM'i 6GB yapmak. Aynı zamanda 120GB'lık ucuz bir SSD takıp performansı artırmak.
2. Güncel laptoptaki 240GB'lık SSD'yi eskisine takıp yenisine Samsung 500GB'lık SSD almak. Yenisine 16GB RAM takıp eskisine 8'lik RAM'i takmak. (en pahalı opsiyon)
3. Sizin bir öneriniz varsa dinlemek isterim.

Ya arkadaşım al geç, bizi ne yoruyorsun dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız ama çok kararsızım ve teknolojik cihazlardan hep kazık yediğim için akıllı bir alışveriş yapmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı