Eski Laptop'un Ekranını LCD Monitöre Yansıtma

eses123

Hectopat
Merhaba. 6 yıllık emektar Packard Bell laptop'umun ekranı, menteşesi ve klavyesi ölü :) Ekrana, güçlü bir fener tutulduğunda yazılar hafiften okunacak şekilde görüntü geliyor. Diğer donanımları kusursuz çalışıyor. Bunu değerlendirmek istedim.

Laptop'ta VGA (mavi olan) ve HDMI çıkışları var.
Bir de Samsung monitörüm var. Monitörün HDMI girişi/çıkışı yok. VGA girişi var sadece.
USB'de Remix OS isimli işletim sistemi olduğu için direk ondan boot ettim. İki ucu da VGA olan kabloyu hem monitöre hem laptop'a takıyorum fakat görüntü LCD ekrana yansımıyor. Bilgisayar sorunsuz çalışıyor.

Ekranı yansıtmanın bir yolunu bulmam lazım. Boşa gitmesin emektar laptop'um. Yardımlarınızı bekliyorum.

Dizustu PC nin ekran floresani ya da invertoru arizalanmistir. Goruntu ondan gelmiyordur.
VGA kablosunun saglam olup olmadigini, giris ve cikis aldiginiz VGA soketlerinin temiz tozsuz olmasini kontrol edin. Hepsinin saglam oldugundan emin olun. Ekrani zorla da olsa gorebiliyormussunuz ekrandan goruntu seceneklerini kontrol edin cikis verilen monitor ya da monitorleri. Elinizde HDMI kablo varsa o girisi de deneyin monitor sart degil varsa eger evdeki televizyonda da deneyebilirsiniz.

VGA kablosu sağlam gözüküyor. En azından aylar önce çalışıyordu.
Bilgisayarda Windows kurulu değil yalnız. BIOS ekranı ve işletim sistemi de yansımıyor. Normalde yansımaz mı?
Monitörde "Check signal cable" yazıyor. Windows kurunca Windows tuşu + P komutuyla yansıtabilir miyim?
Ayrıca elimde HDMI kablosu yok.

İhtimalleri tek tek denemek lazım. Çıkış aldığınız VGA portunda sıkıntı varsa formattan sonra da aynı şekilde olacaktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı