Eski modemi Access Point olarak kullanınca ping problemi yaşanıyor

SgokyoO

Centipat
Daha fazla  
Sorunumu nasıl dile getireceğimi çözemediğim için paint üzerinden çizip anlatmak istedim eski Türk Telekom modemini Access Point olarak kullanmak istiyorum çünkü odamda Wi-Fi çok kötü çekiyor. Fakat böyle kullandığım zaman 2. senaryodaki gibi ping değerlerim yüksek oluyor. Normalde bilgisayarımı Ethernet kablosuyla kullandığım için bir problem yaşamıyorum fakat telefonumla internete bağlanırken çok sıkıntı yaşıyorum. Yapmak istediğim şey, senaryo 2'deki gibi internet hızı değerlerine sahip olup, bilgisayarımdaki ping değerlerini düşürmek (ping değerlerini CS:GO'i baz alarak yazdım) yapmam gereken nedir? Sorun eski modemle mi alakalıdır yoksa bir ayar mı yapmam lazım veya Ethernet çoklayıcı gibi bir ürünle ana modemden direkt kendi bilgisayarıma bağlayıp ayrı bir portu modeme bağlayarak sorunu çözebilir miyim? 2.modemi sadece mobil bağlantılar için kullanmak istiyorum.

1691592719203.png

Son düzenleyen: Moderatör:
2. senaryoda araya AP girdiği için ping fırlaması normal. Sizin duruma en uygun çözüm powerline kit olur. Asus veya TP-Link'in powerline kitlerine bakabilirsiniz.

2. senaryoda araya AP girdiği için ping fırlaması normal. Sizin duruma en uygun çözüm PowerLine kit olur. ASUS veya TP-Link'in PowerLine kitlerine bakabilirsiniz.

Çok pahalılar bütçemin çok dışındalar maalesef TP-Link bir Switch sipariş verdim 3.kısa bir kablo alıp 1 kabloyu ana modemden Switch'e bir kabloyu 2.modeme diğer kabloyu da bilgisayarıma bağlamayı düşünüyorum işe yarar mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı