Çözüldü Eski monitör ve çeviri ile çift monitör kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Dünya
Arkadaşımla çift monitör deneyimi için eski 2 tane monitör bulduk. Benim ana monitör DisplayPort ile bağlı 1 adet boşta HDMI var ve eski monitörde VGA çıkışı var. Ben bu HDMI to VGA çeviriciyi alsam sıkıntısızca kullanabilir miyim? Arkadaşımın ana monitörü HDMI ile bağlı ve aynı şekilde eski monitörde VGA çıkışı var ama sadece 1 adet HDMI var ona bu DVI to VGA çeviricisini alsak problem olur mu? Problem yaşayan çok olmuş ve DVI-I ve DVI-D çıkışları var arkadaşımda DVI-I olanı var bu dönüştürücüyle sorun yaşar mı? Bir de monitörler eski olduğu için çözünürlükleri ve Hz değerleri farklı olması probleme neden olur mu?

Çözüm
Evet DP to VGA da varmış onu yeni gördüm ve ekran kartlarımızda 3 tane DP çıkışı var. Eğer daha sağlıklı olacaksa DP to VGA daha mı mantıklı olur? Mesela bunun gibi;
Pek bir farkı yok, teknik olarak ikisinin de çalışıp çalışmam ihtimali ve performansı çok aynı. Hangisi daha ucuzsa onu kullanabilirsiniz aslen.
Eklemeyi unutmuşum, benim kullandığım ürün de attığınız linkteki ürün.
Dönüştürücülerin çalışma ihtimali bir tık az maalesef. Eğer dönüştürücü alırsanız ve çalışıyorsa, HDMI to VGA ile kullanabilirsiniz. Ben de DP to VGA ile kullanıyorum ikinci monitörümü.
Ayrıca şunu ekleyeyim, ana monitörüm 1080p 75Hz, ikincisi 900p 60Hz. Bir problem olmuyor yani.

Dönüştürücülerin çalışma ihtimali bir tık az maalesef. Eğer dönüştürücü alırsanız ve çalışıyorsa, HDMI to VGA ile kullanabilirsiniz. Ben de DP to VGA ile kullanıyorum ikinci monitörümü.
Evet DP to VGA da varmış onu yeni gördüm ve ekran kartlarımızda 3 tane DP çıkışı var. Eğer daha sağlıklı olacaksa DP to VGA daha mı mantıklı olur? Mesela bunun gibi;

Pek bir farkı yok, teknik olarak ikisinin de çalışıp çalışmam ihtimali ve performansı çok aynı. Hangisi daha ucuzsa onu kullanabilirsiniz aslen.
Eklemeyi unutmuşum, benim kullandığım ürün de attığınız linkteki ürün.

Çözüm
Tamamdır 2 tane linkteki DP to VGA çeviriciyi sipariş ettik. Takınca haberdar ederiz.
Arkadaşlar DP to VGA çevirici ile sorunsuz çalıştı teşekkür ederim.
WhatsApp Image 2022-05-13 at 18.42.33.jpeg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı