helxot
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Merhaba, babamın doksanlı yıllarda dört arkadaş ortak para birleştirip satın aldıkları bir motor var. Motorun modelinin tespiti bile tam anlamıyla şu anda biz tarafından yapılamıyor. Babam motorun "Peugeot marka Şimşek model" olduğunu ifade ediyor. İnternette yaptığım karşılaştırmalarda ben motorun şu anda "Peugeot Ninja103" olduğunu iddia ediyorum. Ruhsat bilgisinde ise "Ege Mosan marka Şimşek model" olduğu görünüyor. Motorun eski plakası üzerinde fakat trafiğe plaka sorgulatıldığında şu anda bir traktöre ait olduğu belirleniyor. Biz elimizdeki yine doksanlardan kalma yedek parçalarla motoru çalışır vaziyete getirdik. Arada bir marş basarken teklemesi haricinde bir sıkıntısı yok gibi görünüyor, mahalle içerisinde epey bir stres testine maruz bıraktım. Ancak çok farklı bir husus var ki, babam diğer üç ortağına paylarını elden ödeyip ruhsatı cebine atıp motoru da almış. Ama noterde ruhsatı üzerine almamış, ödeme yaptığımız için motor sahibi sözde biziz fakat ruhsatta farklı birisinin ismi var. Motorun fotoğraflarını çekmiştim fakat konuya ekleyemedim, eğer istenirse yarın konuya fotoğraflarını da ekleyebilirim.
Sorum şu şekilde:
Muayenesi olmayan, sahibine ulaşılamayan, plakası trafikten düşürülmüş bu motoru ben nasıl elden çıkarabilirim?
Piyasa fiyatına vs. satmak derdinde değilim. Farz-ı misal piyasası 30.000 ise ben rahatlıkla 15.000'e bırakırım çünkü kullanmayacağız ve hatıra niyetimiz de yok. Alacak kişi de trafiğe çıkarması vs. için masraf edecektir zaten. Bunun yasal süreci nedir?
Sorum şu şekilde:
Muayenesi olmayan, sahibine ulaşılamayan, plakası trafikten düşürülmüş bu motoru ben nasıl elden çıkarabilirim?
Piyasa fiyatına vs. satmak derdinde değilim. Farz-ı misal piyasası 30.000 ise ben rahatlıkla 15.000'e bırakırım çünkü kullanmayacağız ve hatıra niyetimiz de yok. Alacak kişi de trafiğe çıkarması vs. için masraf edecektir zaten. Bunun yasal süreci nedir?