Yeni nesil anakartlar yeni nesil işlemcilerle uyumlu olur, bu şekilde üretilir. RAM'ler için de aynı durum geçerli. Yani eski bir islemciyi alıp güncel chipsetli bir anakarta takamazsınız. Üretim mimarileri vs. her şey farklı.
Anladım. Kafama takılan şey şu oldu, sadece i5-2500K gibi bir işlemciyi ikinci elde 350 TL civarına bulabilirken desteklediği chipsetteki anakartı bulmak cok zor. Overclock yaparak en kötü 3.5 GHz kullanılsa bile 1080p'de orta halli bi ekran kartıyla iyi FPS alınabilir diye düşündüm. O yüzden yeni nesil anakartla çalışır mı diye sordum. Anakart güncel olduğu için ileride de işlemci güncellenebilir.
Şu mantığı hep sevmişimdir. İyi işlemciyle herkes iyi performans alır, önemli olan eskiyle iyi performans almanın mutluluğu daha başka oluyor
@@poe
Evet dediğinizi ben de düşünmüştüm ama gerçekten eski nesil anakart bulması zor olabiliyor. Bulsan bile bazıları abartı fahiş fiyat veriyor. O fiyata da yeni sistem topluyoruz zaten.
Yeni nesil anakartlar yeni nesil işlemcilerle uyumlu olur, bu şekilde üretilir. RAM'ler için de aynı durum geçerli. Yani eski bir islemciyi alıp güncel chipsetli bir anakarta takamazsınız. Üretim mimarileri vs. her şey farklı.
@@poe
Evet dediğinizi ben de düşünmüştüm ama gerçekten eski nesil anakart bulması zor olabiliyor. Bulsan bile bazıları abartı fahiş fiyat veriyor. O fiyata da yeni sistem topluyoruz zaten.