Çözüldü Eski sabit diski yeni sisteme takınca Windows 7 donup reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ProKiLLeRTr1923

Hectopat
Merhaba arkadaşlar bugün kasam geldi. Her şey tamam montajı tamamladım. PC'yi taktım ve çalıştırdım.

Açılırken BIOS DEL falan çıkıyor, DEL basıyorum ve bir ekran geliyor, System Performance Boot Priority falan. Bir yapamadım gitti yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada DVD RW eskiydi benim SATA desteklemiyordu. Bu saatte de bulamadım açık yer. Bu yüzden mi bu ekran geliyor? Windows 7 32 Bit vardı eski HDD'de.

Sistem özellikleri şunlar.

• FX 6300
  • HD 5770
  • 8 GB RAM
  • M5A97 R2.0

Güncelleme: Sıfır kurulum sorunu düzeltti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır format atmak değil PC'yi açtım ve karşıma "Please press DEL enter BIOS" gibi bir şey diyor, onu ellemeden geçiyorum ve karşıma "Bilgisayarınızı onarın ve Normal olarak başlat" çıkıyor. Normal olarak başlatıyorum ve Windows 7'nin simgesi 4 tane kare bir araya toplanırken donuyor ve reset atıyor.

Dostum eski bileşenlerinle kullandığın işletim sistemini tamamen bağımsız parçalarla kullanmaya devam edemezsin. Özellikle büyük işlemci değişiklerinde (AMD'den Intel'e geçmek veya tam tersi) format atmak zorundasın.

Ha eğer kurtarman gereken bilgi varsa, CD, USB üzerinden çalıştıracağın bir Linux sürümüyle, (Bu tarz linux sürümleri 86 MB boyutuna kadar düşebilir oldukça küçütür.) HDD'de bulunan bilgileri Windows arayüzünde gezercesine kolay biçimde herhangi bir depolama birimine yedekleyebilirsin.

Format atarsam düzelir mi? Dediğim gibi format atacaktım ama optik sürücümde SATA yoktu. Yenisini alınca format atsam düzelir mi bu olay.

Format atarsam düzelir mi? Dediğim gibi format atacaktım ama optik sürücümde SATA yoktu. Yenisini alınca format atsam düzelir mi bu olay.

Flash bellekten format atabilirsin, DVD'ye gerek yok.

https://www.technopat.net/forum/windows-8/8408-windows-8-iso-sunu-usb-ye-atmak-icin-program.html

Bu konudan programı indir, flash belleğe boot et. Bios menüsünden flash belleğe öncelik tanı ve formatını at, oh mis... DVD kullanmassın birdaha...

PC açılmadığı için flash belleğe yukleyemiyorum. Yarin DVD RW alacağım o zaman format atarım.

Dostum eski bileşenlerinle kullandığın işletim sistemini tamamen bağımsız parçalarla kullanmaya devam edemezsin. Özellikle büyük işlemci değişiklerinde (AMD'den Intel'e geçmek veya tam tersi) format atmak zorundasın.

Ha eğer kurtarman gereken bilgi varsa, CD, USB üzerinden çalıştıracağın bir Linux sürümüyle, (Bu tarz linux sürümleri 86 MB boyutuna kadar düşebilir oldukça küçütür.) HDD'de bulunan bilgileri Windows arayüzünde gezercesine kolay biçimde herhangi bir depolama birimine yedekleyebilirsin.

Ayrıca Windows'u flash belleğe attıktan sonra, flashdan format atarken "Şimdi kur" seçeneğinin altında "Onar" seçeneği geliyor. Onara girdikten sonra eski sistem görüntüsü aramak için bir ekran geliyor ve orada kopyalama imkanı veriyor. Takılı herhangi bir sabitdiske kopyalama yapabilirsin. Ben bu yöntemi kullanıyorum bu gibi durumlarda ya da Çalışan (live) Pardus kullanıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı