Soru konu başlığında aslında. Eski bir sistem var Windows 8.1 kurmayı düşünüyorum. 1,5 RAM var. Soru şu:
64 Bit kurarsam bir fark görür müyüm? Şimdi RAM 4 GB'dan az ise 32 Bit olmalı gibi ezbere cümleler olmasın lütfen. Windows sürümleri arasında tabii ki fark oluyor sl kullanmak ile en yüksek sürümü kullanmak arasında ilave programlardan dolayı kasma durumu daha çok olabilir ama 32 Bit 64 Bit arasında böyle bir durum var mı?
Soru konu başlığında aslında. Eski bir sistem var Windows 8.1 kurmayı düşünüyorum. 1,5 RAM var. Soru şu:
64 Bit kurarsam bir fark görür müyüm? Şimdi RAM 4 GB'dan az ise 32 Bit olmalı gibi ezbere cümleler olmasın lütfen. Windows sürümleri arasında tabii ki fark oluyor sl kullanmak ile en yüksek sürümü kullanmak arasında ilave programlardan dolayı kasma durumu daha çok olabilir ama 32 Bit 64 Bit arasında böyle bir durum var mı?
Bu konuda bilginiz varsa biraz açar mısınız hocam? Kaynak kullanımından kasıt nedir? Neden fark yaratır, bu kaynakları 32 bit OS kullanmıyor mu? Mantık olarak da anlamak istiyorum.
Bu konuda bilginiz varsa biraz açar mısınız hocam? Kaynak kullanımından kasıt nedir? Neden fark yaratır, bu kaynakları 32 Bit OS kullanmıyor mu? Mantık olarak da anlamak istiyorum.
Cevap için teşekkürler. Tabi ki ram az olunca veya sistem düşük olduğunda insanın aklına hep 32 bit geliyor. Ama kendi kendime sorunca neden 32 bit olsun, diyorum. Tatmin edici bir cevap bulamıyorum. Elimde hem 32 bit hem 64 bit kurulum var ama bunlar optimize edilmiş sürümler ikisini de yükleyip ram miktarı bu kadarmış diye karşılaştıramam belki 64 bit olan daha az programı aktif halde tutacak şekilde tasarlanmış olabilir. 32 bit ve 64 bit saf haliyle yüklenmiş sistemlerde yapılan bir karşılaştırma varsa faydalı olabilir.
Windows Embedded 8.1 Industry, Windows 8.1'in özelliklerini perakende, üretim, sağlık hizmetleri vb. sektörlerdeki sınır cihazlarda kullanılacak şekilde genişletmektedir.