Eski sisteme 32 Bit vs 64 Bit mi işletim sistemi

Daha fazla  
Soru konu başlığında aslında. Eski bir sistem var Windows 8.1 kurmayı düşünüyorum. 1,5 RAM var. Soru şu:
64 Bit kurarsam bir fark görür müyüm? Şimdi RAM 4 GB'dan az ise 32 Bit olmalı gibi ezbere cümleler olmasın lütfen. Windows sürümleri arasında tabii ki fark oluyor sl kullanmak ile en yüksek sürümü kullanmak arasında ilave programlardan dolayı kasma durumu daha çok olabilir ama 32 Bit 64 Bit arasında böyle bir durum var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Soru konu başlığında aslında. Eski bir sistem var Windows 8.1 kurmayı düşünüyorum. 1,5 RAM var. Soru şu:
64 Bit kurarsam bir fark görür müyüm? Şimdi RAM 4 GB'dan az ise 32 Bit olmalı gibi ezbere cümleler olmasın lütfen. Windows sürümleri arasında tabii ki fark oluyor sl kullanmak ile en yüksek sürümü kullanmak arasında ilave programlardan dolayı kasma durumu daha çok olabilir ama 32 Bit 64 Bit arasında böyle bir durum var mı?

Ben 3 GB RAM'a Windows 8.1 Single Language 32 Bit kurdum. NTLite ile düzenledim ve boşta 386 MB kullanıyor. Bence sen de 32 Bit kur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7 Home Premium/Ultimate 32-bit öneririm. Windows 8.1 için en az 2GB RAM öneriyorum.

Bu konuda bilginiz varsa biraz açar mısınız hocam? Kaynak kullanımından kasıt nedir? Neden fark yaratır, bu kaynakları 32 Bit OS kullanmıyor mu? Mantık olarak da anlamak istiyorum.

Mesela 32 Bit için en az 1 GB RAM önerilir, 64 Bit için ise 2 GB çünkü 64 Bit daha fazla RAM kullanır.

Zamanında AMD Sempron 2800+ ve 512MB Ram ile 64 bit Windows 7'de GTA SA oynanabiliyordu 32 bit kurduğumda oyun oynanmaz hale bürünüyordu.

Mesela 32 Bit için en az 1 GB RAM önerilir, 64 Bit için ise 2 GB çünkü 64 Bit daha fazla RAM kullanır.
Cevap için teşekkürler. Tabi ki ram az olunca veya sistem düşük olduğunda insanın aklına hep 32 bit geliyor. Ama kendi kendime sorunca neden 32 bit olsun, diyorum. Tatmin edici bir cevap bulamıyorum. Elimde hem 32 bit hem 64 bit kurulum var ama bunlar optimize edilmiş sürümler ikisini de yükleyip ram miktarı bu kadarmış diye karşılaştıramam belki 64 bit olan daha az programı aktif halde tutacak şekilde tasarlanmış olabilir. 32 bit ve 64 bit saf haliyle yüklenmiş sistemlerde yapılan bir karşılaştırma varsa faydalı olabilir.

Windows 7 Home Premium/Ultimate 32-bit öneririm. Windows 8.1 için en az 2GB RAM öneriyorum.
Cevap için teşekkürler. Nedenini de yazabilir misiniz?

Cevap için teşekkürler. Nedenini de yazabilir misiniz?
Bloatwareler sıkıntı oluşturabilir. Windows 8.1 kuracaksanız Windows Embedded 8.1 Industry Pro kullanın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı