Eski sisteme HDD önerisi

xSpecy

Yoctopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Şu an kullandığım bilgisayar biraz eski ve birkaç parça donanım alarak daha kullanılır hale getirmeye çalışıyorum. Sırada ise hard disk var ancak pek anlamadım. SATA2, SATA3 gibi şeyler var. Şu an kullandığım hard disk özellikleri aşağıdaki model linkinde bulunmakta ve ayrıyeten biraz da makul fiyatlarda olursa iyi olur.

Anakart modelim; BIOSTAR H61MGV3 Anakart
RAM; 8 GB DDR3
Ekran Kartı; AMD R7 240 4 GB
İşlemci; Intel Core i3 2120 3.30GHz, 2100MHz, 2 çekirdek, 4 mantıksal işlemci

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

Öncelikle herkese merhaba. Şu an kullandığım bilgisayar biraz eski ve birkaç parça donanım alarak daha kullanılır hale getirmeye çalışıyorum. Sırada ise hard disk var ancak pek anlamadım. SATA2, SATA3 gibi şeyler var. Şu an kullandığım hard disk özellikleri aşağıdaki model linkinde bulunmakta ve ayrıyeten biraz da makul fiyatlarda olursa iyi olur.

Anakart modelim; BIOSTAR H61MGV3 anakart.
RAM; 8 GB DDR3.
Ekran kartı; AMD R7 240 4 GB.
İşlemci; Intel Core i3 2120 3.30GHz, 2100MHz, 2 çekirdek, 4 mantıksal işlemci.

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

Depolama ile ilgili sorun olmaz ise 2.5'lik 120 GB SATA SSD alın derim.

Depolama ile ilgili sorun olmaz ise 2.5'lik 120 GB SATA SSD alın derim.
Şu an da 120GB hard disk kullanıyorum alan konusunda büyük sıkıntılar yaşıyorum teşekkürler yine de tavsiyeniz için.
Anakartın SATA 3 destekliyor, benim tavsiyem HDD ile hiç uğraşma direkt SSD al. Bütçe belirtirsen öneride yapabilirim.
Bütçe aralığım şu an da maksimum 400 TL zorlayabilirim.
Anakartımın nasıl hard diskleri desteklediğini bilmediğim için sata modelini veya daha farklı hard disk alırken önemli olan etkenler varsa da yazar mısınız hard disk konusunu bilemediğim için istiyorum. Teşekkürler.

Şu an da 120GB hard disk kullanıyorum alan konusunda büyük sıkıntılar yaşıyorum teşekkürler yine de tavsiyeniz için.

Bütçe aralığım şu an da maksimum 400 TL zorlayabilirim.
Anakartımın nasıl hard diskleri desteklediğini bilmediğim için sata modelini veya daha farklı hard disk alırken önemli olan etkenler varsa da yazar mısınız hard disk konusunu bilemediğim için istiyorum. Teşekkürler.

SATA HDD veya SSD bakmaniz lazım, SATA 2 ve 3 arasında hız farkı var sadece. Az sonra ürün önereceğim.
250 GB depolama yeterli mi?

Son düzenleme:
SATA HDD veya SSD bakmaniz lazım, SATA 2 ve 3 arasında hız farkı var sadece. Az sonra ürün önereceğim.
Bekliyorum teşekkürler.

Tercihen 500GB düşünüyorum. Bu SSD uyumlu ise yine de listeme ekleyeceğim teşekkürler.

Bir de bu SSD gerçekten çok yararlı olur mu eğer öyle ise 250GB da kullanabilirim.

Bir e-ticaret sitesinde anakartımı buldum sata 2 destekliyor sanırım anakartım.

Son düzenleme:
Bekliyorum teşekkürler.

Tercihen 500GB düşünüyorum. Bu SSD uyumlu ise yine de listeme ekleyeceğim teşekkürler.

Bir de bu SSD gerçekten çok yararlı olur mu eğer öyle ise 250GB da kullanabilirim.

Bir e-ticaret sitesinde anakartımı buldum sata 2 destekliyor sanırım anakartım.

Evet SATA 2 destekliyormuş gördüğüm kadarıyla, pardon. 500 GB'lik SSD'ler ise 500 TL'den aşağı pek yok hocam, eğer fazla depolama istiyorsanız bütçeyi biraz arttırmanız lazım. Attığım SSD depolama olarak yeterliyse sizi üzmez.

Evet SATA 2 destekliyormuş gördüğüm kadarıyla, pardon. 500 GB'lik SSD'ler ise 500 TL'den aşağı pek yok hocam, eğer fazla depolama istiyorsanız bütçeyi biraz arttırmanız lazım. Attığım SSD depolama olarak yeterliyse sizi üzmez.
Onu alacağım teşekkürler. Forum dan baktığım kadarı ile de SATA2 ye SATA3 SSD takabiliyorum. SATA2 hızında çalışsa da HDD den daha iyi olacağını düşünüyorum. Tekrar dan öneriniz ve ilginiz için teşekkürler.
Biraz daha para bulmaya çalışıp 500GB alırsam daha iyi olur. 860 evo modeli mi yoksa 870 evo modeli mi işimi görür 500GB almak istersem ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00