Eski sisteme Linux kurulmalı mı?

Peki, hepinize çok teşekkür ederim :)
Tekrardan Merhaba, bilgisayara nasıl Linux kurabilirim? Kısaca maddeler halinde cevaplarsanız sevinirim. Kurduğumda bilgisayarda bulunan medyalar/dosyalar silinir mi?
(@Linuxginar ) Siz yetkili bir abiye benziyosunuz 😂

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Erase/Disk dosyalarınızın hepsini siler ve temiz bir Manjaro kurulumu gerçekleşir.

Dosyalarınızı USB vb. herhangi bir depolama aygıtına koyarak yedeklemelisiniz.
Ardından benim önerdiğim manajaro Xfce minimal LTS indirerek ISO dosyasını herhangi bir 4 GB üzeri bir USB belleğe yazdırmalısınız.
Sonrasında videodan yardım alarak kurulumu gerçekleştirin.
Herhangi hata veya yardım gerektiğinde forumdan arama yaparak kolaylıkla çözüm bulabilirsiniz çünkü büyük ihtimalle o sorunu yaşan birisi vardır. Yoksa da yeni konu açabilirsiniz.

Peki, hepinize çok teşekkür ederim :)
Tekrardan Merhaba, bilgisayara nasıl Linux kurabilirim? Kısaca maddeler halinde cevaplarsanız sevinirim. Kurduğumda bilgisayarda bulunan medyalar/dosyalar silinir mi?
(@Linuxginar ) Siz yetkili bir abiye benziyosunuz 😂

Lubuntu 16.04 LTS veya Manjaro Xfce kullanabilirsin. Manjaro daha son kullanıcıya yönelik, Windows'tan geçişte daha kolay olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Erase/Disk dosyalarınızın hepsini siler ve temiz bir Manjaro kurulumu gerçekleşir.

Dosyalarınızı USB vb. herhangi bir depolama aygıtına koyarak yedeklemelisiniz.
Ardından benim önerdiğim manajaro Xfce minimal LTS indirerek ISO dosyasını herhangi bir 4 GB üzeri bir USB belleğe yazdırmalısınız.
Sonrasında videodan yardım alarak kurulumu gerçekleştirin.
Herhangi hata veya yardım gerektiğinde forumdan arama yaparak kolaylıkla çözüm bulabilirsiniz çünkü büyük ihtimalle o sorunu yaşan birisi vardır. Yoksa da yeni konu açabilirsiniz.

Şuan bir videoya baktım. Onlar Linux Mint'i kuruyordu. Kurulumda Windows'un yanına kur seçeneğinin altında dosyaları sakla seçeneği vardı. Sanırım tüm dağıtımlarda aynı şey geçerli değil demi?

Şu an bir videoya baktım. Onlar Linux Mint'i kuruyordu. Kurulumda Windows'un yanına kur seçeneğinin altında dosyaları sakla seçeneği vardı. Sanırım tüm dağıtımlarda aynı şey geçerli değil değil mi?

Evet, dosyalarınız saklanıyor ama herhangi bir hata ile dosyalarınızı kaybetmek istemiyorsanız kesinlikle yedekleme yapın. Çok önemli dosyalarınız yoksa hemen kurabilirsiniz. Bu arada hata oranı düşük ama her zaman ihtimali var.

Kurulum yapmadan kullanmak. Canlı sistem - Vikipedi
@anonimforum, hocam eğer Linux kuracaksanız Mint kurmayın. Aşırı gereksiz paketler dolu.

GNU/Linux dağıtımları çok fazla gereksiz paket yüklendiğini duymamıştım. Tek Ubuntu da var diye biliyordum. Linux Mint de gereksiz neler geliyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı