Selamlar. 5 sene önce aldığım bilgisayarım artık yeni oyunları kaldırmadığı için yeni bir sistem almak mı yoksa eski sisteme ekran kartı ve diğerlerini mi almak daha iyi olur? Siz değerli kişilere sormak istedim.
Oynamak istedigim oyun, PUBG ve World of Warcarft tarzı oyunlar.
Siz değerli kardeşlerimizin fikirlerini bekliyorum. Bütçem 7 bin TL
İşlemciniz, RAM'iniz gayet güzel. Yeni sistem almanıza hiç gerek yok. Ekran kartı güncellemesi ile süper bir sistem olur. RTX 2060 alabilirsiniz. Bütçeye göre GTX 1660Ti da olabilir.
Bütçenin tamamını kullanmak isterseniz o ayrı mesele.
Şimdi şöyle ki eski sistemi yükseltmeye başlayacağında sıkıntılar çıkacaktır ne mesela :
Mesela işlemciyi yükseltmek istedik satın aldık işlemcimizi ama ana kart ile uyumsuz çalışabilir, güç kaynağın yetmeyebilir,
Ekran kartı aldın diyelim bu bu sefer işlemcinin ekran kartını besleyememesinden kaynaklanan dar boğaz oluşturucaktır
Benim tavsiyem sevgili dostum yeni sistemdir.
İsterseniz o bütçeyle yeni ryzen işlemcileri de bekleyebilirsiniz. Zaten çıktığı zaman şu anki ryzen 5 2600 gibi işlemcilere indirim geleceğini düşünüyorum. En kötü o şekilde dizebilirsiniz.
Ama en doğrusu 7 bin tl ile yeni sistem olacağı kesin.
İntele pek hakim olmamakla birlikte eski sistemi adam etmeye çalışmak zaten demirbaş donanımların değişmesi anlamına geliyor ki para tutan da çoğu zaman bunlar oluyor. Durum böyle olunca yeni toplayacağınız sistem kabaca belirlendikten sonra eski sistemden kullanılabilecek donanımlarda bütçeye katkı sağlayacağından daha iyi donanımların da seçilmesine olanak tanıyacaktır.
İntelde, işlemciyi değiştireyim deseniz muhtemeldir ki anakart da değişecek anlamına gelir, sistem update edilirken ekran kartını olduğu gibi bırakmak da yaptığınız masrafa yazık etmek olacağından o da değişecek geriye para tutan hangi donanım kalıyor ki yeni sistem toplamaktan kaçınalım.
Sadece yeni bir ekran kartı alarak aşağı yukarı 5000 TL'nin cebinizde kalmasını sağlayabilirsiniz. Şu anki sistem zaten gayet güzel. Bahsettiğiniz oyunlar ve güncel oyunlar için de gayet yeterli olacaktır. Sistemde SSD yoksa, SSD de almanızı tavsiye ederim. Tabii yeni bir PSU da lazım.
GTX 1070 gibi bir kart ile yazdığınız oyunları 2 sene daha rahat oynarsınız düşüncesindeyim. Tabi döviz kurları ne olur bilemem onuda göz önünde bulundurmak lazım.
Yeni çıkan oyunları Ultra ayarlarda oynamak istiyorsanız yeni sistem toplamak daha iyi olur.
Find and fix CPU or GPU bottlenecks in your PC. Use our Bottleneck Calculator to check if your PC will bottleneck, optimize performance, and compare components.