Eski sistemi yükseltmek mi yoksa yeni sistem mi almak daha mantıklı?

2.nesil i7 16gb ram ve gtx1080 ile 2018-2019 çıkışlı oyunları utanmadan gördüğüm tüm ayarları en üst seviyeye çekerek oynuyorum. SOTTR de 56-62 fps arası DOTA 2 de 69 fps alıyorum. Bence bu yoklukta abanma 7000tl nedir ya, al güzel bir ekran kartı yeter. Velev ki işe yaramadı. O ekrankartını öyle de böyle de alacaksın zaten, kaybedeceğin birşey yok.

2.nesil i7 16gb ram ve gtx1080 ile 2018-2019 çıkışlı oyunları utanmadan gördüğüm tüm ayarları en üst seviyeye çekerek oynuyorum. SOTTR de 56-62 fps arası DOTA 2 de 69 fps alıyorum. Bence bu yoklukta abanma 7000tl nedir ya, al güzel bir ekran kartı yeter. Velev ki işe yaramadı. O ekrankartını öyle de böyle de alacaksın zaten, kaybedeceğin birşey yok.
Önerebilecegin bir ekran kartı var mı?

PSU ve SSD almam şart ama degilmi ekran kartı ile
Ekran çözünürlüğünüzün 1080p ve standart bir monitör (60 Hz) olduğunu varsayarak yazıyorum: 1050 Ti ile dahi bir çok oyunu rahatlıkla oynarsınız ama kısıtlı da olsa DXR desteği ve biraz daha ileriye dönük olması maksadıyla yine 1660 öneriyorum (Ki, o işlemci ile 1070 ya da 2060 bile rahat çalışır). RAM ise GPU kapasitesinin 2 katı olması önerilir ve sizin RAM'iniz gayet yeterli. Bu durumda, eğer hızlı önyüklemeler sizin için çok da önemli değilse, SSD yerine yüksek kapasiteli bir SSHD almanızı tavsiye ederim ama çok da mühim değil...

PSU'ya gelince: 80 Plus Gold sertifikalı 500-550 W bir cihaz yeterli olur ama ileriye dönük bir PSU almak istiyorum diyorsanız da 700 W'tan aşağı almayın derim ve marka olarak da adı sanı pek bilinmeyen ama diğer büyük markaların asıl üreticisi olan Seasonic'i tavsiye ederim.

Bence akışına bırakarak karar verin şahsen ben öyle yaptım :) Sizin gibi 4. nesil işlemciye sahip bir bilgisayarım vardı, satsam yeni mi alsam yoksa yükseltsem mi diye düşünürken dedim koyayım satılırsa paramı üstüne koyar yenisini alırım yoksa da yükseltirim. Satıldı, bende gittim yeni bir bilgisayar topladım :)

Benim düşüncem ise, yeni bir PC toplamak daha iyidir.

İşlemciniz ve Ram'iniz yeterli bence. Bütçenize göre RTX 2060, 2070 veya 2080 ekran kartı, SSD takviyesi ve alacağınız ekran kartına göre güç kaynağınız yetmezse PSU takviyesi yaparak uzun bir süre daha kullanabilirsiniz..

Sisteminizin taban düşük olsa yeni sistem alın derdim fakat tabanı çok iyi. Belirttiğiniz bütçenin yarısını, belki de daha azını kullanarak çok güzel yükseltme yapabilirsiniz. Ekran kartı, PSU ve yoksa SSD alıp sistemi uçurabilirsiniz. Geri kalan parayı da kendi zevkinize göre harcayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı