Başlat kısmına taskman.exe yazarsan öğrenebilirsin (Görev Yöneticisi). Sekmelerinde en basit performans değerlerini takip edebilirsin.
Eki Görüntüle 2376141
Göründüğü gibi CPU-RAM- disk kullanım değerleri var. En basit takip programı.
İşletim sistemi için %82 doluluk bence çok. Ama disk kapasitesine göre de değişken bir değer. 240'lık - 512 veya 1TB için farklı olur.
Disk temizliği mutlaka sürekli yapmanız gereken bir şey. Çünkü Windows pasaklı bir işletim sistemi. Bu pasaklı olmasının ana nedeni ise, kullanıcısının büyük bir kısmı dummy user olması. Yani biraz gerekli bir pasaklılık.
CCleaner gibi yazılımlar ile hem temp hem de register temizliğini yapın.
Ama bu temizliği paylaştığım ekran görüntüsündeki değerleri inceledikten sonra yapın.
CCleaner gibi bir temizlik programı ile işlem sonrası kaba kontrol yapın. Ama asıl kontrolü reboot sonrasında alabilirsiniz.
Piyasada ücretsiz kullanım - portable disk yönetimi programları mevcut. Aynı zamanda defrag işlemi yapan yazılımların da portable çeşitleri var.
Hiçbir şey bulamasanız da, Windows'un kendi disk temizlik ve birleştirme yazılımları bile birçok PC'de başarılı sonuçlar veriyor.
Birinci diskinizde minaecraft yüklü yazmışsın. Onu kullanmadığın zaman, onu çalıştırmak için gereken yazılımlar servis olarak çalışıyor olabilir. Tabii ki o programın ne olduğunu veya ne kadar güvenli olduğunu bilmiyorum.
Ama her zaman şu çok önemlidir.
Windows ilk açıldığında kullandığı performans değerleri nedir?
Aynı değerleri bir de "safe mode" da kontrol edin. Aşırı bir fark oluşuyor ise, sisteminizde genel temizlik yapmanız gerekiyor. Bu temizlik, temiz kurulum bile olabilir.