Cansuanddoga
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
- SSD veya HDD modeli
- HDD: ST2000LM007-1R8174, SSD: HFS256GD9TNG-62A0A
Merhaba, son dönemde laptopumda oyunlarım yavaşladı. Bilgisayarımda iki tane disk takma yeri mevcut, biri M.2 biri de Sata/600. M.2 olanda 256 GB'lık SSD takılı, SATA olanda ise 2TB'lık HDD takılı. Windows da SSD üzerinde kurulu. Genel olarak hep HDD üzerine oyun yükledim, SSD'imde alan az olduğu için, ve şu zamana kadar sıkıntı çıkmıyordu. Ama son dönemde yavaşlamalar ve kasmalarla karşılaşmaya başladım. Disk hızlarına bakmak istedim ve de şöyle bir veri elde ettim:
Normalde, SATA HDD yerine SATA SSD alıp oyun hızımı arttırmak istiyordum, fakat şimdi M.2 SSD verilerini görünce biraz gerildim. SSD yazma hızı neredeyse 2/3'ü hızına inmiş. Bu kötüye mi işaret? SATA HDD'yi SSD'ye değiştirmek yerine M.2 SSDmi değiştirsem daha mı iyi olur? Windows kurulu bir diski yeni bir SSD'ye nasıl aktarabilirim, yoksa aktarmaya çalışmam sıkıntı mı çıkarır? Herhangi bir öneri veya fikire açığım.
Edit: CrystalDiskInfo ile SSD sağlık verilerine de baktım, geçen sene sağlığı %92 idi şu anda %88'e inmiş.
Normalde, SATA HDD yerine SATA SSD alıp oyun hızımı arttırmak istiyordum, fakat şimdi M.2 SSD verilerini görünce biraz gerildim. SSD yazma hızı neredeyse 2/3'ü hızına inmiş. Bu kötüye mi işaret? SATA HDD'yi SSD'ye değiştirmek yerine M.2 SSDmi değiştirsem daha mı iyi olur? Windows kurulu bir diski yeni bir SSD'ye nasıl aktarabilirim, yoksa aktarmaya çalışmam sıkıntı mı çıkarır? Herhangi bir öneri veya fikire açığım.
Edit: CrystalDiskInfo ile SSD sağlık verilerine de baktım, geçen sene sağlığı %92 idi şu anda %88'e inmiş.