Bu Aspergerlerin genel olarak yaptığı şey, hiçbir şeyi içinde tutmak zorunda değilsin. Bunu bir eksiklik olarak görme.
Kendimi internette daha fazla rezil etmek istemem ama, bundan birkaç sene önce güneşin doğuşunu izlerken, sabah saatlerine belirli isimler takardım.
Teletabi diye bir dizi var. Orada karekterler var.
Örneğin saat 05:00 gökyüzü lacivert olduğunda, içimde melodik olarak şu ses yankılanır; "Twinkie Winkie". Daha sonra güneş dahada doğar ve heryer sarı olur, o zaman aklımda melodik olarak "Lala" der. 08:00 Gibi ise, aklımda "Poo" der melodik olarak. Onun dışında, ellerimle yürüyen adam yaptığımı biliyorum.
Bu arada birisi bana zamanında "Axx be otist-suyum, kendini rezil etme." demişti yanlış hatırlamıyorsam. O ne demek? Birde mesajın yanına ağlayan bir anime kızı koymuştu.
Birde ayakta sağ ve sola sallanmadan duramıyorum. Küçüklüğümden beri var bu. Otururken ise ileri ve geri sallanıyorum. Hatta şuan bile. Kendimi birtürlü kontrol edemiyorum. Dimdik hareketsiz durmak, benim için işkence gibi. Birde ayakta topallayarak yürüyorum.
Gece saatleri tuvaletimi yapıp, hemen yatak odamdaki yatağıma koşarım ve ellerimle bazı hareketler yaparak, yatağımın çevresine görünmez bir koruyucu kalkan oluştururum. Böylece, görünmeyen saldırgan varlıklar, bana dokunamaz. Bu şekilde kendimi rahatlatıyorum genelde.
Şuan yatağa yattım ama sallanmayan tek biryerim yok. Sağ bacağım sallanıyor ve farkında değildim.
Sosyal manada hem gerçek hayatta, hemde sanal ortamda başarısızım. İnsanlarla düzgün iletişim kurmayı beceremediğimden, yanlış anlaşılıyorum. Bu sebeple tüm sosyal medya hesaplarımı kalıcı olarak sildim ve kendimi sosyal hayattan soyutladım. Kendim bana yeter bence...
Eğer yazılı olarak ben bu kadar düzgün yazabiliyorsam, geçmişte Technopat Sosyal'de 200'e yakın ban yiyerek yazmayı öğrendim. Ama kolay olmadı.
Birde kelimeleri ezberleme yöntemi benim en büyük yardımcım oldu bu hayatta.
Birde sesli konuşurken, kendime bir hayali karekter yaratırım. Böylece daha rahat konuşabilirim.
Uzun süredir otistik olduğumu kabul etmek istemedim. Ancak beni tanıyan veya davranışlarımı gören çoğu kişi, benim otistik olduğumu söylüyor.