TheMüslimPythonYılan'ı
Decipat
Bu yüzden bazı şeylere kısıtlama gelmeli.
Şu alay etmeleri hakkında konuşayım. Örnek basit;
Çok sevdiğiniz bir aktivite düşünün. Mesela atıyorum bir film veya herhangi bir spor dalı. Diyelim ki şınav çekmek olsun. Günümüzde bir iki kişi sosyal medyadan genelde bunlar çok kişi tarafından takip edilir, neyse > Bu olay yani bu aktivite ile ilgili bir dalga geçse kopar gider. O bir akım haline bürünür sizin çok sevdiğiniz şınav çekme ne kadar normal iken her yerde dalga geçme konusu olur. Örnekler çok.
Mesela güzel bir şarkı dinlersin o ne öyle eskiden ergenler dinliyordu derler. Değiştirirsin o ne öyle dolmuşçu şarkısı derler, değiştirirsin One'la öyle niye şarkı sözü yok derler... Uzar gider.
Bir film açarsın o ne öyle her yerden canavarlar çıkıyor derler, değiştirirsin çok sıkıcı derler falan...
Bir kıyafet giyersin o ne öyle modası geçti onun derler halbuki çok sevdiğin ve rahat ettiğin bir kıyafettir.
Yemek yersin o ne öyle, hayvan beslersin o ne öyle, oyun oynarsın o ne öyle, dostların ile takılırsın o ne öyle, kız arkadaşın ile birliktesin o ne öyle, akrabalar ile sohbette sevdiğin bir terimi kullanırsın o ne öyle.
Bu akımı oluşturanlar da senin benim gibi bir iki kişi. Hani belki de 1 tane vursan harcadığın ATP'nin %50'si boşa gidecek. Mitokondriler bile niye buna bu kadar güç harcadın diye küfredecek sana.
Günümüz artık böyle, moda denen saçmalıklar; akım denen tuhaflıklar ile doldu. Artık yolda normal yürüme ile bile dalga geçecekler. İnsanlar ne yapacaklarını da şaşırdılar.
Amcamın kullandığı 70'lerden kalma önü kürklü bir kıyafet var. Onu giydiğimde herkes sokakta bna bakıyor lakin bu da benim çok hoşuma gidiyor. Kimse de çıkıp diyemez o ne öyle? Ağzının payını hemen veririm. Çünkü bu kıyafet şimdi satılsa en az asgari ücretin 3'te 1'i kadar olur ve o kadar da rahat ve şekil bir kıyafet. Osman'lı zamanındaki şehzadelerin kıyafetleri falan, çok hastayım onlara mesela.
Kardeşim seni Youtube'da takip ediyorum videolarına neden dislike bu kadar fazla oluyor gerçekten anlamış değilim.Powerpuff Girls ve geçmişte My little pony hayranı olduğum için, millet bana "Milli Chris Chan'ımız" diyip alay ediyordu. Chris Chan, benim gibi Yüksek işlevli otistik (Asperger sendromu). Otizmimi olabildiğince, içimde tutmak ve normal insanlar gibi iletişim kurmak için, başkalarının bana söylediği kelimeleri hafızamda ezberlerim ve o yöntem sayesinde, akıcı konuşabilirim ve yazabilirim.
15-16 Yaşıma kadar, çizgifilm karekterlerinin gerçek olduğuna inanırdım ve bunu insanlarla forumlarda paylaşırdım... Tabii o geçmiş forum konularımı sildirttim ben.
4Chan gibi sitelerde videolarım paylaşılıyor. Birde bazı abone olanlar, sırf dislike atmak için abone oluyor.Derler mi derler.
Kardeşim seni Youtube'da takip ediyorum videolarına neden dislike bu kadar fazla oluyor gerçekten anlamış değilim.
My Little Pony nedense ben de çok severdim. Neden çok gömüyorlar ben de anlamadım. Tekrar verilse tekrar izlerim.Merhaba. 2007 Yılından beridir yani 8 yaşımdan beridir internet hayatına dahil olmuş biriyim. İlk 2011 yılının ilk aylarında yani ben 11 yaşımdayken, Facebook'a ilk defa üye olmuştum. O zamanlar internetteki sosyal çevre oldukça sakin, çocuksu ve güzeldi. Sanal ortamda birisini eklediğiniz zaman, onlar size "Kimsiniz?" Diye şüpheci sorular sormazdı. "Merhaba" veya "Selam" yazıp, kolaylıkla insanlarla tanışabiliyordunuz.
Şimdiki günümüzün insanları ise, birbirlerinde küsur aramak, alay etmek ve insanları şikâyet etmeye gerçekten çok meraklı hale gelmiş gibi görünüyor. Hatta öyle.
2011-2014 Yıllarında "My Little Pony Friendship is Magic" adı verilen çizgi filmin hayranıydım. O zamanlar benim gibi bu çizgi filme hayran olan yerli bir kitle vardı. O zamanlar hiç kimse o çizgi filmi izlediğim ve hayranı olduğum için, benimle kimse alay etmezdi.
Peki şu anki durum nedir? Şu an birçok sitelerde, eskiden o çizgi filmin hayranı olduğumdan, insanların bana demediği hakaret kalmadı. Çok pis benzetmeler yaptılar. Ayrıca 2014 Yılında Furry olduğumdan, şu an günümüzdeki devirin insanları tarafından epey alay edilmiş durumdayım.
Eskiden özgürlük diye bir şey vardı. Şimdi insanlar ne izlediğinize bile karışacak haldeler. Sadece izlediğiniz şeye bile karıştıkları bu devirde, insanlara neler yapmazlar ki...
2011-2014 Yıllarındaki Türkiye kayboldu artık. Şu anki insanlar; Bencil, Cinselliğe düşkün, Küfürbaz, Yalancı, Kibirli, İnsanları tuzağa düşürüp onlarla eğlenen, Soğuk karakterli, Çoğu şeye "Cringe" diyen, İnsanların arkasından konuşan, İnsanlar hakkında iftira atan, töleransı olmayan, sabırsız, barışçıl olmayan vs...
Üzgünüm ancak son birkaç sene içerisinde benim gördüğüm insanlar, bu olumsuz özelliklere sahipler.
Hatta günümüz insanlarına kısa ve öz tek bir örnek vermem gerekirse; Sokakta bir kadının veya erkeğin, sırf eğlence için önünden geçen adamı veya bayanın yanında bağırıp, "Bu beni taciz etti!" Diye bağırmak gibi bir durum. Ki bunu haberlerde görüyoruz.
Haber demişken, son 5 sene içerisinde haber medyaları çok değişti. Neden artık sürekli cinayet, taciz gibi kötü haberleri gözümüze soka soka gösteriyorlar? Ben küçük bir çocukken ailem haber kanallarını açarken, bu tarz haberleri görmezdim bile. Görsem de, çok nadir.
Ayrıca sosyal medya denetlenecekmiş. Insanların özgürlüğü elinden tamamen alınacak yani. Öyle anlıyorum ben...
Bu arada kızmayın ama anti-seksüel'im. Yani aseksüel. Cinsellikle alakalı hertürlü şeye karşı biriyim.
Sizim bu konuda görüşleriniz neler?
Hocam ne diyorsunuz, PC aldıktan sonra oyuna girmiyorum diye (her gün) 7-8 arkadaşım hatta PC’si olmayanlar bile dalga geçtiler (okul açıkken), bende son çare arkadaş çevremi ipsiz sapsız boş beleş yaşayan PC’nin oyundan başka hiçbir işe yaramadığını düşünen tipler vardı, bir gün sabrım tükendi bende sınıf hocasına gittim “hocam benim yerimi değiştirebilir misiniz?” dedim, çalışkanlardan birinin yanına oturdum, eski arkadaşlarıma artık selam bile vermiyorum.Merhaba. 2007 Yılından beridir yani 8 yaşımdan beridir internet hayatına dahil olmuş biriyim. İlk 2011 yılının ilk aylarında yani ben 11 yaşımdayken, Facebook'a ilk defa üye olmuştum. O zamanlar internetteki sosyal çevre oldukça sakin, çocuksu ve güzeldi. Sanal ortamda birisini eklediğiniz zaman, onlar size "Kimsiniz?" Diye şüpheci sorular sormazdı. "Merhaba" veya "Selam" yazıp, kolaylıkla insanlarla tanışabiliyordunuz.
Şimdiki günümüzün insanları ise, birbirlerinde küsur aramak, alay etmek ve insanları şikâyet etmeye gerçekten çok meraklı hale gelmiş gibi görünüyor. Hatta öyle.
2011-2014 Yıllarında "My Little Pony Friendship is Magic" adı verilen çizgi filmin hayranıydım. O zamanlar benim gibi bu çizgi filme hayran olan yerli bir kitle vardı. O zamanlar hiç kimse o çizgi filmi izlediğim ve hayranı olduğum için, benimle kimse alay etmezdi.
Peki şu anki durum nedir? Şu an birçok sitelerde, eskiden o çizgi filmin hayranı olduğumdan, insanların bana demediği hakaret kalmadı. Çok pis benzetmeler yaptılar. Ayrıca 2014 Yılında Furry olduğumdan, şu an günümüzdeki devirin insanları tarafından epey alay edilmiş durumdayım.
Eskiden özgürlük diye bir şey vardı. Şimdi insanlar ne izlediğinize bile karışacak haldeler. Sadece izlediğiniz şeye bile karıştıkları bu devirde, insanlara neler yapmazlar ki...
2011-2014 Yıllarındaki Türkiye kayboldu artık. Şu anki insanlar; Bencil, Cinselliğe düşkün, Küfürbaz, Yalancı, Kibirli, İnsanları tuzağa düşürüp onlarla eğlenen, Soğuk karakterli, Çoğu şeye "Cringe" diyen, İnsanların arkasından konuşan, İnsanlar hakkında iftira atan, töleransı olmayan, sabırsız, barışçıl olmayan vs...
Üzgünüm ancak son birkaç sene içerisinde benim gördüğüm insanlar, bu olumsuz özelliklere sahipler.
Hatta günümüz insanlarına kısa ve öz tek bir örnek vermem gerekirse; Sokakta bir kadının veya erkeğin, sırf eğlence için önünden geçen adamı veya bayanın yanında bağırıp, "Bu beni taciz etti!" Diye bağırmak gibi bir durum. Ki bunu haberlerde görüyoruz.
Haber demişken, son 5 sene içerisinde haber medyaları çok değişti. Neden artık sürekli cinayet, taciz gibi kötü haberleri gözümüze soka soka gösteriyorlar? Ben küçük bir çocukken ailem haber kanallarını açarken, bu tarz haberleri görmezdim bile. Görsem de, çok nadir.
Ayrıca sosyal medya denetlenecekmiş. Insanların özgürlüğü elinden tamamen alınacak yani. Öyle anlıyorum ben...
Bu arada kızmayın ama anti-seksüel'im. Yani aseksüel. Cinsellikle alakalı hertürlü şeye karşı biriyim.
Sizim bu konuda görüşleriniz neler?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.