Çözüldü Eski Windows kurulu SSD nasıl ekstra depolama olarak kullanılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DenizAras

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
MSI 500GB Spatium M450 PCIe 4.0 NVMe Okuma 3600MB
Anakart
MSI A520M-A PRO 4600mhz(OC) M.2 AM4 maTX Anakart
Yeni aldığım sistemin içinde 500 GB M.2 SSD var ama bana yetmiyor. Önceki bilgisayarımda kalan 240 GB SATA SSD var ve içinde Windows yüklü.
Bu 240 GB'lık SATA SSD'yi bilgisayara bağlasam yeniden başlattığımda eski Windows'tan devam eder mi, o konuda arada kaldım.
Anakartımın BIOS ayarlarını henüz bilmiyorum o yüzden hangi SSD'den başlatacağını vb. seçmesini ayarlamasını bilmiyorum.

Çözüm
Hocam diski üste almak ile ilgili MSI anakart videosu var mı acaba?

Videoya gerek yok hocam işlem çok basit:
Bilgisayar açılırken sürekli 'DEL' tuşuna basıp BIOS ekranına gir.

MSI BIOS ekranı genelde 'EZ Mode' denilen basit bir ekranda açılır. Ekranın en tepesinde 'Boot Priority' yazan, disk ikonlarının olduğu bir şerit göreceksin.

Orada üzerinde 'UEFI Hard Disk' veya 'Windows Boot Manager' yazan ( M.2 SSD markan yazar) kutucuğu mouse ile tutup en başa (en sola) sürükle.
[Sürükleyemezsen F7 tuşuna bas (Advanced Mode), sol taraftan Settings > Boot menüsüne gir. Orada 'Boot Option #1' yazan yere tıklayıp listeden M.2 SSD'ni seç, sonra F10 ile kaydet]

Sonra klavyeden F10 tuşuna bas, çıkan soruya 'Yes'de.

Bilgisayar yeniden başlayacak ve senin yeni sisteminden açılacaktır. Açıldıktan sonra eski diski biçimlendirmen yeterli.

Sürükleyemezsen F7 tuşuna bas (Advanced Mode), sol taraftan Settings > Boot menüsüne gir. Orada 'Boot Option #1' yazan yere tıklayıp listeden M.2 SSD'ni seç, sonra F10 ile kaydet.
Hocam diski üste almak ile ilgili MSI anakart videosu var mı acaba?

Videoya gerek yok hocam işlem çok basit:
Bilgisayar açılırken sürekli 'DEL' tuşuna basıp BIOS ekranına gir.

MSI BIOS ekranı genelde 'EZ Mode' denilen basit bir ekranda açılır. Ekranın en tepesinde 'Boot Priority' yazan, disk ikonlarının olduğu bir şerit göreceksin.

Orada üzerinde 'UEFI Hard Disk' veya 'Windows Boot Manager' yazan ( M.2 SSD markan yazar) kutucuğu mouse ile tutup en başa (en sola) sürükle.
[Sürükleyemezsen F7 tuşuna bas (Advanced Mode), sol taraftan Settings > Boot menüsüne gir. Orada 'Boot Option #1' yazan yere tıklayıp listeden M.2 SSD'ni seç, sonra F10 ile kaydet]

Sonra klavyeden F10 tuşuna bas, çıkan soruya 'Yes'de.

Bilgisayar yeniden başlayacak ve senin yeni sisteminden açılacaktır. Açıldıktan sonra eski diski biçimlendirmen yeterli.

Sürükleyemezsen F7 tuşuna bas (Advanced Mode), sol taraftan Settings > Boot menüsüne gir. Orada 'Boot Option #1' yazan yere tıklayıp listeden M.2 SSD'ni seç, sonra F10 ile kaydet.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı