Eskişehir'de üniversite okumak

ryallen

Hectopat
EA 85k yaptım aü işletme ve iktisat geliyor.
İstanbul'da doğdum büyüdüm Eskişehir'de okursam nasıl geçer?
Havası nasıl ve hangi bölümü tavsiye edersiniz?
Eve çıkmak istesem tek başıma kaç bin tutar?
Çıkamazsam KYK hakkında bilgisi olan varsa iyi olur.
Part time iş olanakları nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
EA 85k yaptım aü işletme ve iktisat geliyor.
İstanbul'da doğdum büyüdüm Eskişehir'de okursam nasıl geçer?
Havası nasıl ve hangi bölümü tavsiye edersiniz?
Eve çıkmak istesem tek başıma kaç bin tutar?
Çıkamazsam KYK hakkında bilgisi olan varsa iyi olur.
Part time iş olanakları nasıl?
Tek başına eve çıkmak zorlayabilir öncelikle yurda yerleşip daha sonra bir kaç kişiyle eve çıkabilirsin. Part time iş olanakları çok genelde cafe bar tarzı işler daha çok ve sürekli iş bulabileceğin bir yer. Bir İstanbul'da doğup büyüyen biri olarak arkadaş edinemezsen çok sıkılacağın bir yer. Ama tam bir öğrenci şehri yani ortamı güzel.

Eskişehir öğrenci şehri olduğu için zorluk yaşamazsınız, öğrenci nüfus çoğunlukta. Oraya çabuk alışırsınız ve küçük şehir zaten. Çoğu yere yürüyerek gidersiniz.

Anadolu Üniversitesi güzeldir. İstanbul'dan Eskişehir'e geçince biraz yabancılık çekebilirsin çünkü İstanbul'a kıyasla küçük ve sakin bir şehir. İşletme iyidir. Tek başına ev pahalı olur onun hesabını biraz sen yaparsın. Kiralar ortalama öğrenci apartlarında 7500-10000 arası değişiyor eşyalı olacak şekilde. En az 10bin kira olur ortalama bir ev için onun üstünü de kendi masraflarınıza göre hesaplayın artık evde ne kadar yemek yapmayı biliyorsunuz, hep dışardan mı yersiniz, kıyafete ve kişisel bakıma ne kadar harcarsınız, faturalar ne kadar gelir, gezmeye tozmaya giden paralar vb. Masraflar tamamen sizde bitiyor. KYK genelde iyi deniliyor fakat bu durum oda arkadaşlarınıza da bağlı. Part Time iş olanakları hakkında bilgim ve fikrim yok.

Merhaba @ryallen. Öncelikle sonucunuz güzel gelmiş, hayırlı olsun. Eskişehir uzaktan güzel görünüyor ama yaşadığınız şehirden küçük bir yerdir. Anadolu Üniversitesi (İngilizce) İşletme bölümünde bölümünüz Açık Öğretim zannedilebilir ama bölümün iş imkânlarının olduğunu düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı