Eskisi gibi kod yazamamak

THE_YORULMAZZZ

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba herkese, bu açtığım konuda kendimde bir süredir fark ettiğim bir sorunumdan bahsedip sizlerden yardım, fikir almayı planlıyorum şimdiden teşekkürler.
Başlıkta da yazdığım gibi eskisi gibi kod yazamıyorum yazılıma ilk başladığım yıllar 2019 falan çok hevesliydim C# ile başladım meslek lisesinde aldığım dersler teşvik etti beni ve kendimi de geliştirdim masaüstü yazılımlarda ancak lise döneminde 11. sınıf da iken garip anlamlandıramadığım bir şekilde artık hevesli değildim. Kod yazmıyordum artık eskiden sabahlara kadar çalışırdım ama artık öyle değildi tabii o zamanlar çok farkında değildim bu durumun. Lise son sınıfta iken ünlü bir şirkette staj başvuru yaptım mülakatına girdim kazandım staja başladım o sene 12. sınıfda ancak her şey o dönem daha da ters gitti. Stajda akşama kadar çalışıyordum haftada 3 gün eve geldiğimde bir şey yapasım gelmiyordu. Hatta sosyal hayatım da tamamen bitmişti hiç arkadaşım yok hiç çıkıp dolaşmıyordum sürekli evde film falan izliyordum.
Staj döneminde YKS'ye de fazla çalışamadım sınav da çok iyi bir puan alamadım ama yine de istediğim bölüme yakın bir bölüme yerleştim (bilgisayar programcılığı).
Şu an 1. sınıf öğrencisiyim finaller yaklaşıyor üniversite de gösterilen derslere yalnızca vize ve final dönemlerinde çalışıyorum sınavları geçiyorum sorunum olmuyor ancak bir şey öğrenemiyorum ve artık iş hayatına yaklaşıyorum bir şeyler bilmeden asla bir yerde işe giremem mülakatları geçemem. Bu durumda hem işsiz kalma hem çevre olarak yazılım okuyup işsiz kalma sözleri falan olacak bundan korkuyorum açıkçası. Ayrıca hayallerim var kendi iş yerimi kurma gibi ancak çalışmıyorum bunun için hiçbir çabam yok sürekli film dizi izleme oyun oynama falan ailemin gözünde küçük düşmek istemiyorum ama dediğim gibi çalışamıyorum ne zaman kod yazmaya başlasam çabuk sıkılıyorum bir şeyler öğrenmek için Online kurslara falan katılıyorum ancak bir faydası olmuyor kafama girmiyor şu anda da sosyal bir hayatım yok ekonomik açıdan da çok iç açıcı bir durumum yok ne yapacağımı bilmiyorum. Sizlerin fikirlerini merak ediyorum umarım buradan beni eski halime hatta daha iyisine döndürecek bir şeyler çıkar.

Bu süreçte sevgiliden ayrılma tarzı bir durum yaşadınız mı. Eğer sizi depresyona sokacak bir şey yoksa muhtemelen hevesiniz kaçtı.

Fark etmeden sıkılabiliyorsunuz hocam, bende tasarım işlerine yönelmiştim birkaç yıl önce Photoshop kullanmayı tam anlamıyla öğrendim daha sonra Illustrator eğitimi almak istedim. Bir süre çalıştım çabaladım daha sonra sizin gibi saatlerce sabahlara kadar oyun oynamaya başladım. Bir hafta öncesine kadar da böyleydi, bir anda gelişiyor her şey işinizi seviyorsanız zaten zamana bırakmanız yeterli olur diye düşünüyorum bazen zihni dinlendirmek gerek.

3 yıldır bu durumdayım hocam.

3 yıldır bu durumdayım hocam.

Hocam akıl vermek gibi olmasın yanlış anlamayın. Kendinizce bir proje oluşturun aklınızda sanki gerçek bir iş gibi daha sonra sosyal medya platformlarında adınızı duyurmaya çalışın.
Ben kendi hesaplarımı açarak markalar oluşturuyordum daha sonra bunları TikTok'ta veya Instagram Reels kısmında yayınlayıp insanların düşüncelerini alıyordum. Bu beni daha da heveslendiriyordu kendi işinizi kurmak gibi bir niyetiniz vara yararlı olur sanırım, kendimden pay biçerek söylüyorum bunları size kodlama konusunda pek bilgim yok.

Artık yazılım size göre değildir. Başka şeylere yönelmelisiniz belki. Belki yanlış tercih yapmıştınız. Kod yazarken eğlenmiyorsan kod yazmanın bir anlamı yok, işkence.

Hocam birincisi eğitimde, normal hayatınızda, gününüzde akşamınızda yolunuz açık olsun Allah yardımcınız olsun amin, geçmiş bayramınız mübarek olsun, şahsen ben 16 yaşındayım sizin kadar yaşım büyük değil ve sizin tecrübeleriniz benimkinden fazladır, öncelikle şu çevre ne der konusu hakkında konuşmak istiyorum, hocam eğer çevreniz gerçekten çevreniz olsaydı size dünya hayatıyla ilgili 1 saniyelik bir şey bile demezlerdi, insanların sırf kendi akıl dünyalarındaki oyunları yüzünden kendinizi yemeyin, bu konu sizin değil üniversite gerçek hayatınızdan bile önemli değildirki bunu ileride çok fazla şekilde (umarım üzgün olarak olmaz) yaşaya yaşaya anlayacaksınız, kısaca şöyle; hava durumuna bakıyorsunuz değil mi dışarı çıkmadan ve hava yağmurlu gösteriyor, şemsiye alıyorsunuz hocam bilemezsiniz, hava şimşek çakar dışarı çıktığınızda güneş açar, hava durumu güneşli gösterir tişört ile çıkarsın şarıl şarıl yağmur yağar, iyi şeylerin içinde kötü bazen de kötü şeylerin içinde iyi şeyler gelir, yani çevre dediğiniz kişilere çok takılmayın, ikinci olarak ruh halinize baktığımda şu anda gerçekten kafanız çok karışık, eskiden sabahlara kadar çalıştığınız şeye şimdi bakamaz olmuşsunuz fakat bu bir son değildir, vücudunuz size ters baskı yapıyor, eğer onun üstüne gitmezseniz o sizin üstünüze gelmeye başlar ve görüyorum ki zaten o sizin üstünüze geliyor, size dediğim şu bugün psikolojini düzeltmen için bir psikoloğa gidip psikolojini daha beter hale getirmene gerek yoktur, kendi antrenör'ün olmazsan beynin seni kullanmaya başlar yani bu da kısaca, yapacağınız işin ciddiyetinden kaynaklı, içinize güvenmelisiniz.
Sevgi durumlarınız olmuş hocam e tabii ki her insanın bu hayatta sevgi durumları olur fakat dengini bulmak en güzelidir, bu konulara karışmayacağım,

Kısaca; 3 yıldır derinlerde yaşayan, psikolojisi bu durumu ağır atlatan bir kişisin hocam hatta hocamda demeyeceğim dosdum diyeceğim, sen kendini bilirsen diğerlerinin önemi yoktur, onlar sadece internette çıkan pop-up reklamlar gibidir çıkar ve sonra gider,
Önemli olan senin ne kadar sıkıca o ipe sarılman, o ipe sarıldıktan sonra sana değebilecek hiçbir şey yoktur, unutma dosdum sadece insanız, fazla zorlama kendini, bir şey demek istersen cevapladan yaz bana konuşabiliriz haydi hayırlı geceler

Yazdıklarınız için teşekkürler hocam. Gerçekten akıl yaşta değil baştadır güzel şeyler yazmışsınız okurken mutlu oldum böyle güzel sözler kuran insanlarla iletişim kurabildiğim için.

Hocam şu an zaten aldığım bir iş var web site hazırlıyorum ancak çok pasif ilerliyorum.

Artık yazılım size göre değildir. Başka şeylere yönelmelisiniz belki. Belki yanlış tercih yapmıştınız. Kod yazarken eğlenmiyorsan kod yazmanın bir anlamı yok, işkence.

Kod yazmayı seviyorum hocam eğlenme durumu oluyor hala ama çok azaldı.

Önce eğleniyordun ve eğlenmeye doyum olmaz. Sonra iş oldu ve işi kimse sevmez. Sebep bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…