Eskisi gibi kod yazamamak

THE_YORULMAZZZ

Hectopat
Katılım
26 Şubat 2021
Mesajlar
327
Çözümler
4
Merhaba herkese, bu açtığım konuda kendimde bir süredir fark ettiğim bir sorunumdan bahsedip sizlerden yardım, fikir almayı planlıyorum şimdiden teşekkürler.
Başlıkta da yazdığım gibi eskisi gibi kod yazamıyorum yazılıma ilk başladığım yıllar 2019 falan çok hevesliydim C# ile başladım meslek lisesinde aldığım dersler teşvik etti beni ve kendimi de geliştirdim masaüstü yazılımlarda ancak lise döneminde 11. sınıf da iken garip anlamlandıramadığım bir şekilde artık hevesli değildim. Kod yazmıyordum artık eskiden sabahlara kadar çalışırdım ama artık öyle değildi tabii o zamanlar çok farkında değildim bu durumun. Lise son sınıfta iken ünlü bir şirkette staj başvuru yaptım mülakatına girdim kazandım staja başladım o sene 12. sınıfda ancak her şey o dönem daha da ters gitti. Stajda akşama kadar çalışıyordum haftada 3 gün eve geldiğimde bir şey yapasım gelmiyordu. Hatta sosyal hayatım da tamamen bitmişti hiç arkadaşım yok hiç çıkıp dolaşmıyordum sürekli evde film falan izliyordum.
Staj döneminde YKS'ye de fazla çalışamadım sınav da çok iyi bir puan alamadım ama yine de istediğim bölüme yakın bir bölüme yerleştim (bilgisayar programcılığı).
Şu an 1. sınıf öğrencisiyim finaller yaklaşıyor üniversite de gösterilen derslere yalnızca vize ve final dönemlerinde çalışıyorum sınavları geçiyorum sorunum olmuyor ancak bir şey öğrenemiyorum ve artık iş hayatına yaklaşıyorum bir şeyler bilmeden asla bir yerde işe giremem mülakatları geçemem. Bu durumda hem işsiz kalma hem çevre olarak yazılım okuyup işsiz kalma sözleri falan olacak bundan korkuyorum açıkçası. Ayrıca hayallerim var kendi iş yerimi kurma gibi ancak çalışmıyorum bunun için hiçbir çabam yok sürekli film dizi izleme oyun oynama falan ailemin gözünde küçük düşmek istemiyorum ama dediğim gibi çalışamıyorum ne zaman kod yazmaya başlasam çabuk sıkılıyorum bir şeyler öğrenmek için Online kurslara falan katılıyorum ancak bir faydası olmuyor kafama girmiyor şu anda da sosyal bir hayatım yok ekonomik açıdan da çok iç açıcı bir durumum yok ne yapacağımı bilmiyorum. Sizlerin fikirlerini merak ediyorum umarım buradan beni eski halime hatta daha iyisine döndürecek bir şeyler çıkar.
 

Geri
Yukarı