cille4654
Decapat
Daha fazla
Selam. Bende Esonic H61FHL DDR3 bir anakart var. 16 GB 1600 MHz destekliyor. Ben bunu ASUS P8H61-M LX3 Plus r2.0 modeli ile değiştireceğim. Sizlere iki sorum var. İlk sorum size aşağıya yazacağım + ve -'lere göre bu anakart değişiminin değip değmeyeceği. İkinci sorum ise istediğim istediğim parçaları takıp takamayacağıma yönelik olacak.
İlk soru:
ASUS anakartın artıları:
-Adı üstünde ASUS.
-UEFI bulunuyor.
- Anti-surge koruması.
-2200 MHz(OC) destekliyor(bazı sitelerde 1333-1066 MHz yazmakta emin değilim)
-PCI-e 3.0 bulunması.
-Daha kolay sürücü bulma.
-Başta kapasitörler olmak üzere malzemelerin daha kaliteli olması.
-Esonic'te 6 ses kanalı varken ASUS'ta 8 ses kanalı olması.
ASUS anakartın eksileri:
-Esonic anakarttan 2 tane daha az USB girişi barındırması 6/4
-USB 3.0 bulunmaması
-HDMI girişi bulunmaması.
Farklar toplayabildiğim kadarı ile bunlar arkadaşlar.
Bunlara değer mi?
2. soruya geleyim:
Her 2 anakart içinde piyasada farklı bilgiler mevcut ikisi içinde sadece 1333 destekliyor diyen var ikisine de en fazla 1600 destekliyor diyen var. ASUS'a 2200 hatta 2400MHz destekliyor diyen bile var. Şimdi ben bu bilgi kirliliğine düştüğüm için doğrusunu bilenlere soruyorum. ASUS anakarta 4+4 GB yapıp 1600 MHz de kullanabilir miyim? i5 3470 işlemci ile uyumlu olur mu? 4+4 Kingston Micron DRAM'ini kullanan RAM'ler ile sağlıklı bir şekilde 1600 ya da 1866 MHz de kullanabilir miyim?
İlk soru:
ASUS anakartın artıları:
-Adı üstünde ASUS.
-UEFI bulunuyor.
- Anti-surge koruması.
-2200 MHz(OC) destekliyor(bazı sitelerde 1333-1066 MHz yazmakta emin değilim)
-PCI-e 3.0 bulunması.
-Daha kolay sürücü bulma.
-Başta kapasitörler olmak üzere malzemelerin daha kaliteli olması.
-Esonic'te 6 ses kanalı varken ASUS'ta 8 ses kanalı olması.
ASUS anakartın eksileri:
-Esonic anakarttan 2 tane daha az USB girişi barındırması 6/4
-USB 3.0 bulunmaması
-HDMI girişi bulunmaması.
Farklar toplayabildiğim kadarı ile bunlar arkadaşlar.
Bunlara değer mi?
2. soruya geleyim:
Her 2 anakart içinde piyasada farklı bilgiler mevcut ikisi içinde sadece 1333 destekliyor diyen var ikisine de en fazla 1600 destekliyor diyen var. ASUS'a 2200 hatta 2400MHz destekliyor diyen bile var. Şimdi ben bu bilgi kirliliğine düştüğüm için doğrusunu bilenlere soruyorum. ASUS anakarta 4+4 GB yapıp 1600 MHz de kullanabilir miyim? i5 3470 işlemci ile uyumlu olur mu? 4+4 Kingston Micron DRAM'ini kullanan RAM'ler ile sağlıklı bir şekilde 1600 ya da 1866 MHz de kullanabilir miyim?
Son düzenleme: