ESP32 ve pixhawk haberleşmesi

baranfwevwe

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Bir TEKNOFEST öğrencisiyim dronda bir sorunla karşılaştım ve sormak istedim. Dronda yerlilik olarak kumandada yapılıyor. Kumandada şu ana kadar verici devre yani kumandayı yaptık Arduino ve lora E22 kullanarak şimdi de alıcı yapacağım alıcıda Arduino kullanmak istemedim çünkü donanım yetersizdi kumandadan gelen verileri aldıktan sonra lora ile ESP32'ye iletip oradan da pixhawk ile haberleştirmek istiyorum ama ESP ile P, xhwakı nasıl haberleşticie GPT'ye sordum her seferinde farklı bir şeyler saçmalıyor ve işe yaramıyor. Telem portu mu kullanmalıyım, RC in falan mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi model Pixhawk kullanıyorsun bilmiyorum ama en basit arayüz TELEM portları. UART ile TELEM portuna bağlanabilirsin ya da CAN portunu da kullanabilirsin. CAN portu kullanımı için ESP32'nin içinde dahili CAN Controller olması gerekiyor (Hangi model ESP32 kullandığına bağlı. ESP32-S2/S3, ESP32-C3/C5/C6, ESP32-H2 ve ESP32-P4 de dahili Controller var. Diğerlerinde sanırım yok, emin değilim Datasheet'lerine bakman lazım.). ve harici CAN Transceiver kullanman lazım (TJA105/TJA1051 gibi). Dahili CAN Controller yoksa da MCP2515 gibi harici Controller'lar var. Ama TELEM ile çok daha hızlı ve az eforla çözersin.

Hangi model Pixhawk kullanıyorsun bilmiyorum ama en basit arayüz TELEM portları. UART ile TELEM portuna bağlanabilirsin ya da CAN portunu da kullanabilirsin. CAN portu kullanımı için ESP32'nin içinde dahili CAN Controller olması gerekiyor (Hangi model ESP32 kullandığına bağlı. ESP32-S2/S3, ESP32-C3/C5/C6, ESP32-H2 ve ESP32-P4 de dahili Controller var. Diğerlerinde sanırım yok, emin değilim Datasheet'lerine bakman lazım.). ve harici CAN Transceiver kullanman lazım (TJA105/TJA1051 gibi). Dahili CAN Controller yoksa da MCP2515 gibi harici Controller'lar var. Ama TELEM ile çok daha hızlı ve az eforla çözersin.
şuanlık test vs için pixhawk 2.4.8 kullanıyoruz ama en son pixhawk cube kullanıcaz esp32-c3 kullanıyorum telem portlarını denedim bikaç defa ama beceremedim internetdede hiçbir kaynak bulamadım telem portlarını kullanarak mavlink mesajları ile göndermem lazım bende tam bu arada sıkıntı yaşadım

TELEM portu kullanılarak yapılabiliyor ama kendin uğraşman gerek. Maalesef bu konuda dediğin gibi pek kaynak yok. Tamamen senin emeğinle olacak bir iş. İlla ki internette vardır bir şeyler sadece bulup çıkarman gerek. Kendim yazayım dersen; Parser ve Frame generator falan yazman lazım şayet zamanın az ise hazır bir şey bulmanı tavsiye ederim.

Mavlink'in kendi C Library v1 diye bir reposu var: GitHub - mavlink/c_library_v1: MAVLink protocol C/C++ implementation auto-generated from latest protocol specs.
Bir de sitelerinde yönlendirdiği ayrı bir repo var: GitHub - olliw42/fastmavlink: The fastMavlink library.

Bunlar başlaman için yeterli olabilir, bir göz at. Çok kolay bir iş değil, bu hazır kütüphaneleri kullanabilmek bile kendi başına güzel bir iş olur senin için, bilgine.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı