Essentio CM6730 BIOS Güncelleme

NoPeace

Megapat
Yer
Konya
Selamlar benim PC modelim "ASUS ezsentio CM6730" anakart modelim de resimde görünen CM6630_CM6730_CM6830. (sonunda nokta var) Yani PC'yi aldığımda BIOS'da yazan buydu.

Ama ürün kodunu ASUS'un sitesine girdiğimde karşıma çıkan anakart farklı P8H61-M PRO

BIOS güncellemem gerekliydi ve hangi BIOS sürümünü ele alacağımı bilemedim. CM6630_CM6730_CM6830. modelinin sayfasında BIOS güncellemeye dair dosya yoktu. Ben de PC modelim olan ezsentio CM6730'un sayfasındaki 4101 sürümünü yükledim.

Sonuç AI Suite II ve AIDA64 gibi programlarda anakartım anlam veremediğim bir simde gözükmekte, böyle bir model yok
Ve ben şu anda ne CM6730'un BIOS'unu ne P8H61-M PRO'nun BIOS'unu ne de CM6630_CM6730_CM6830.'UN BIOS'unu yükleyebiliyorum Ne yapmam gerek: S

Son düzenleyen: Moderatör:
Derman42 kardeşim ilk önce bu durumlarda programlara güvenmeyeceğini öğrenmen lazım.
Garantisi bitmiş ise kasayı açıp anakart modelini tam olarak öğrenmen lazım. Sonrasında ister burada modeli paylaş doğru olan şeyleri söyleyip bulup yapalım ya da kendine güveniyor isen yapabilirsin.
Resimdeki serial doğru ise anakart modelin söylemiş olduğun gibi çıkacaktır, ayrıca 1101 sürümüne güncelleme nedenin nedir?

Güncel sürümün 4602 eğer anakart modelin doğru ise;
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/P8H61-M_PRO/P8H61-M-PRO-ASUS-4602.zip

Buradan indirip ister DOS'dan, ister Windows üzerindeki ASUS aracından güncelleme yapabilirsin.

Cevabınız için teşekkürler PC'yi aldığımda yüklü BIOS ASUS - Essentio CM6730 buradaki P8H61-M-Pro(CM6730) BIOS 0512 sürümü idi.
Benim sorunum ne ASUS Update ne de BIOS'daki EZ Flash bölümünden eski sürümümü dahi yükleyemiyorum. Yanlış model uyarısı alıyorum. Sizin verdiğinz linkteki sürümüde daha önce denemiştim aynı uyarıyı aldım. P8H61-M-Pro(CM6730) BIOS 0512 burada görüldüğü gibi benim anakartım ara model galiba P8H61-M-Pro değil sitede böyle bir PC modeli mevcut ASUSTeK Computer Inc. -Support- Drivers and Download CM6630_CM6730_CM6830. (CM6630_CM6730_CM6830.)

Bu da PC ilk alındığında BIOS'da yazan ama burada da BIOS sürümü yok. Garanti devam ettiği için kasayı da açamıyorum. Şu anda yüklü olan 4101 sürümüylede devam edebilirm ama bilgisayarda çabuk ısınma ve mavi ekran gibi hatalar almaya başladım, ne yapacağım bilmiyorum.

Biraz önce garantisi devam eden kasamı sökmeden yan kapağından görebildigim kadarıyla anakartımın üzerindeki bir etikette şu yazmakta "P8H61-M PRO/CM6630/dp_mb".
Ayrıca anakart üzerinde başka bir etikette " P-230046MB10019J2 " yazmakta bu seri numarası da http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=tr-tr&m=CM6630_CM6730_CM6830 ASUS'un sitesinde beni başka bir modele götürüyor. Anlaşılan bendeki anakartın ne olduğu belli değil.

1. Anakart üzerinde Model olarak ne yazıyor ise Onun BIOS'unu indireceksiniz.
  2. Benim dediğim Dos'u yanlış anlamışsınız, Ez flash bir yardımcı araçtır ve Windows üzerinden ASUS Update'de bir araçtır.
  3. DOS mod ise bootable bir USB bellek yapıp BIOS yapımcınızın güncel yazılımını ve BIOS'u bellekte ki ana dizine atıp(root) BIOS'dan USB'yi Boot etmenizdir. Burdan BIOS dosyanızın içinden Bir BAT dosyası çıkacaktır bu BAT dosyasının ismini aklınızda tutup Boot ettiğinizde konsolda O ismi yazıp entera basarsanız güncelleme işlemi başlayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…