Esxi sunucu arayüzü diğer bilgisayarlardan nasıl açılır?

EmranXXL

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba,
Son zamanlarda ağ yapıları ve ağ hakkında bazı araştırmalar yapıyorum.
Bazı testler yapmak için VMware esxi server kurdum, sunucuya statik bir IP verdim ve tarayıcı üzerinden verdiğim IP'ye bağlanarak, arayüze erişiyorum. Sorum şu aynı ağda olduğum birisi arayüze nasıl erişebilir? VMware'de network ayarlarım şu şekilde;

1677256449556.png

Şimdiden teşekkür ederim.

Attığınız ekran görüntüsünden Network Connection seçeneğini Bridged olarak seçmelisiniz.

Bilgisayarın internet kartından aldığı interneti Bridge ile sanal makinelere de bağlar.
Bilgisayarınız sanal switch görevi görmüş olur yani.

NAT ile de sanal makineler için ayrı bir sanal ağ oluşturur.
NAT ile sanal ağa dışardan erişebilmeniz için ekstradan yönlendirmeler ile uğraşmanız gerek.

Son düzenleme:
Attığınız ekran görüntüsünden network connection seçeneğini bridged olarak seçmelisiniz.

Bilgisayarın internet kartından aldığı interneti bridge ile sanal makinelere de bağlar.
Bilgisayarınız sanal Switch görevi görmüş olur yani.

NAT ile de sanal makineler için ayrı bir sanal ağ oluşturur.
NAT ile sanal ağa dışarıdan erişemeniz için ekstradan yönlendirmeler ile uğraşmanız gerek.

Bridge modu denediğimde de ESXI Server'a public bir IP veriyor ve tarayıcı üzerinden erişemiyorum.

Bridge modu denediğimde de ESXI Server'a public bir IP veriyor ve tarayıcı üzerinden erişemiyorum.

Özel IP ile sunucuya dışarıdan bağlanamazsınız zaten, public IP ile bağlanmanız gerek.
Arayüze özel IP atamak yerine public IP'yi atayın.

NAT değil de Bridged olarak seçiniz. Sonrasında ESXI açılınca ekran gelecektir zaten IP adresiniz Mac ID'niz ve IPv6 adresinizin yazdığı.

İyi sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı