ETH mining için işlemci ve RAM önerisi

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Selamlar, sistemde bir veya iki ekran kartı çalışacak 750W şimdilik yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Daha sonrasında yenileyeceğiz zaten. Ayrıca "başlanmaz elektrik melektrik" gibi yorumlar yapıp kirletmeyin konuyu. Parçalar için önerilerinizi alabilirim, anakart ve PSU da dahil. Şimdilik şöyle düşünüyorum,

Anakart:

PSU:

Elimde (Pentium Dual Core sla3j, Intel Pentium 4 630) iki işlemcim var. Bunların yeterli olup olmayacağı meçhul o yüzden işlemci önerisi istiyorum. Bütçe fark etmez fakat çok da gerekli olmadığını düşünecek olursak abartmanın da bi' lüzumu yok. i3 10.nesil koysam bir zararını görür müyüm? Bunu da öğrenmek istiyorum.

Anakart "RAM hızı DDR4 2133 MHz RAM hızı DDR4 2400 MHz RAM hızı DDR4 2666 MHz" destekliyor. Tek slot RAM yeterli midir? Hangisini kullanıyorsunuz ne takmalıyım?

Kartlar : 3060, Ti veya 5700 XT olacak veyahut o seviyede kartlar olacak.

Son düzenleme:
O anakarta 1750 TL vermemelisin.

O anakarta 1750 TL vermemelisin.

İşletme olarak alındığında KDV fiyata dahil olmuyor, eğer o civarlara alınabilecek bir kartsa verebilirim. Attığın da yeterli olacaktır ama sanırım teşekkürler.

RAM'in bu kadar yüksek tutulacağını bilmiyordum ayrıca. 32 GB kullanmak daha mı mantıklı yoksa abartı mı biraz?

Mining için işlemci ve ram önersi isteniyor, arkadaşlar ekran kartlarını soruyor, nedeni nedir acaba?

Alabileceğiniz en ucuz 1151 pin işlemciyi alın, yanında da 8gb tek modül bir ram alın.
32 GB RAM ve XEON işlemcinin mining için hiçbir getirisi yok.

Mining için işlemci ve ram önersi isteniyor, arkadaşlar ekran kartlarını soruyor, nedeni nedir acaba?

Alabileceğiniz en ucuz 1151 pin işlemciyi alın, yanında da 8gb tek modül bir ram alın.
32 GB RAM ve XEON işlemcinin mining için hiçbir getirisi yok.

Orayı biraz sorguladım ben de acaba dedim bir yeri mi kaçırıyorum. En ucuz yollu işlemci yerine, daha sonrasında da kullanılabilecek bir işlemci tercih etsem problem olmaz sanırım. Sistemi yormayacak şekilde ayarlayacağım çünkü.

Anakart tercihi mantıklı mıdır? Yoksa yukarıda tavsiye edilen H110'a mı bakmalıyım?

Orayı biraz sorguladım ben de acaba dedim bir yeri mi kaçırıyorum. En ucuz yollu işlemci yerine, daha sonrasında da kullanılabilecek bir işlemci tercih etsem problem olmaz sanırım. Sistemi yormayacak şekilde ayarlayacağım çünkü.

Anakart tercihi mantıklı mıdır? Yoksa yukarıda tavsiye edilen H110'a mı bakmalıyım?
İşlemciyi daha yüksek bir model almak mantıksız. Sonuçta mining yapıldığı süre boyunca bilgisayarı kullanmayacaksınız. Yani kullanmadığınız halde boşuna pahalı bir işlemci almış olacaksınız. Ucuz olan anakart daha mantıklı.

İşlemciyi daha yüksek bir model almak mantıksız. Sonuçta mining yapıldığı süre boyunca bilgisayarı kullanmayacaksınız. Yani kullanmadığınız halde boşuna pahalı bir işlemci almış olacaksınız. Ucuz olan anakart daha mantıklı.

Teşekkürler. Ekran kartını besleyebilmesi gibi bir yeterliliği olmayacak mı? Sık kullanılan işlemcilere biz göz atacağım.

Bu da uygun bir Ram sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı