Selamlar, sistemde bir veya iki ekran kartı çalışacak 750W şimdilik yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Daha sonrasında yenileyeceğiz zaten. Ayrıca "başlanmaz elektrik melektrik" gibi yorumlar yapıp kirletmeyin konuyu. Parçalar için önerilerinizi alabilirim, anakart ve PSU da dahil. Şimdilik şöyle düşünüyorum,
Elimde (Pentium Dual Core sla3j, Intel Pentium 4 630) iki işlemcim var. Bunların yeterli olup olmayacağı meçhul o yüzden işlemci önerisi istiyorum. Bütçe fark etmez fakat çok da gerekli olmadığını düşünecek olursak abartmanın da bi' lüzumu yok. i3 10.nesil koysam bir zararını görür müyüm? Bunu da öğrenmek istiyorum.
Anakart "RAM hızı DDR4 2133 MHz RAM hızı DDR4 2400 MHz RAM hızı DDR4 2666 MHz" destekliyor. Tek slot RAM yeterli midir? Hangisini kullanıyorsunuz ne takmalıyım?
Kartlar : 3060, Ti veya 5700 XT olacak veyahut o seviyede kartlar olacak.
Biostar H110M-BTC LGA 1151 Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Afox AFLD432FS1P 32 GB 2666 MHz DDR4 Ram detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Biostar H110M-BTC LGA 1151 Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Afox AFLD432FS1P 32 GB 2666 MHz DDR4 Ram detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
İşletme olarak alındığında KDV fiyata dahil olmuyor, eğer o civarlara alınabilecek bir kartsa verebilirim. Attığın da yeterli olacaktır ama sanırım teşekkürler.
RAM'in bu kadar yüksek tutulacağını bilmiyordum ayrıca. 32 GB kullanmak daha mı mantıklı yoksa abartı mı biraz?
Orayı biraz sorguladım ben de acaba dedim bir yeri mi kaçırıyorum. En ucuz yollu işlemci yerine, daha sonrasında da kullanılabilecek bir işlemci tercih etsem problem olmaz sanırım. Sistemi yormayacak şekilde ayarlayacağım çünkü.
Orayı biraz sorguladım ben de acaba dedim bir yeri mi kaçırıyorum. En ucuz yollu işlemci yerine, daha sonrasında da kullanılabilecek bir işlemci tercih etsem problem olmaz sanırım. Sistemi yormayacak şekilde ayarlayacağım çünkü.
İşlemciyi daha yüksek bir model almak mantıksız. Sonuçta mining yapıldığı süre boyunca bilgisayarı kullanmayacaksınız. Yani kullanmadığınız halde boşuna pahalı bir işlemci almış olacaksınız. Ucuz olan anakart daha mantıklı.
İşlemciyi daha yüksek bir model almak mantıksız. Sonuçta mining yapıldığı süre boyunca bilgisayarı kullanmayacaksınız. Yani kullanmadığınız halde boşuna pahalı bir işlemci almış olacaksınız. Ucuz olan anakart daha mantıklı.