Ethereum 2.0 geçiş başladı mı?

Ekran kartını bios değiştirmeden limit dışı kullanamazsınız benim bildiğim kadarıyla.
Ben de 2-3 aydır mining yapıyorum, kartların voltajları düşürülür ve frekansları yükseltilir GENELDE,
bu durumda karta zarar veremezsiniz diye biliyorum.
Eğer ekstrem bi şekilde kartı zorlamadıysanız anlamaları mümkün değil, ancak kartın satın alındığı süre ve çıkan arızadan yola çıkarak o sonuca varmış olabilirler.
Genelde fan hızları yüksek oluyor çünkü miningde.

Hocam verileri tam hatırlamıyorum ama kartı Ekim ayında sistem toplarken ortak almıştık. Garantiye geçtiğimiz ay gönderdik. Aslında hiçbir problemi yok ama nadir olarak erkan kartının fanı dönmüyor. Mesela gece oyun oynayıp sistemi kapatıyorum. Sabah kalkıyorum çalıştırıyorum fan dönmüyor. Sonra kapatıp açıyorum veya yeniden başlatıyorum dönüyor. Oyunlarda fan dönmemesine rağmen 65-70 dereceleri geçmiyordu. Şu anda sistem bende değil ev arkadaşımda memleketinde. O yüzden problemi var mı bilemiyorum. Ama garanti kabul etmiyor hala. En azından arıza tespiti istedik bakalım ne diyecekler.

Hocam tüketici mahkemesine taşımanız lazım olayı, ancak kendinizden eminseniz. Çünkü az da olsa kısa sürede kartın bir elemanına hasar verdirmiş olabilirsiniz.
o da fandan sıkıntı yaratıyor olabilir.
Teknik olarak bu sıkıntıyı da voltajla ilişkilendirirlerse zaten siz haksız çıkarsınız.

Benim kart Nvidia ama onlar da yapmıştır bir şark kurnazlığı.

Hocalarım konuya paralel olarak bir şey soracağım. Bir yazılım mühendisi arkadaşım madencilik yapılmış kartı tanıyan bir program yazmaya çalışıyor sizce bu mümkün müdür?

Mümkün. Ancak yıpranmayı test etmek o kadar basit bir iş değil.

Yani bu ekran kartı stoklarının düzeleceği demek mi oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…