Ethernet bağlantı hızı düşmesi

lex3

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba.
Kullandığım internet paketi 200Mbps download 30Mbps upload hızında.
İlk kullanmaya başladığımda hiçbir sorun yaşamıyordum telefonda da masaüstünde de MacBook'ta da bu hızı hatta daha fazlasını alıyordum.
Ancak bir anda masaüstü bilgisayarımda Ethernet kablosuyla bağlı olmasına rağmen hız 100mbpsinin altına düştü upload hızım aynı kaldığı halde.
Telefonumda veya diğer cihazlar 200Mbps üstü indirme hızını alabiliyorum ancak masaüstü bilgisayarımda hız 90Mbps civarına düştü bir anda.
Sebebi ne olabilir anlayamadım.
Anakartım B450M Gigabyte'nin.
Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

1700593403834.png

Merhaba,

Ethernet kablosunu farklı yuvada deneyin, olmazsa farklı bit CAT6 kablo kullanın.
Anakartın sitesinden ethernet kartı sürücüsünü güncelleyin.

Merhaba,

Ethernet kablosunu farklı yuvada deneyin, olmazsa farklı bit CAT6 kablo kullanın.
Anakartın sitesinden ethernet kartı sürücüsünü güncelleyin.
Anakart driverlerini güncelledim sonra sorun çözülmedi ancak bir süre sonra kendiliğinden geri 200mbps üstü hız alabilmeye başladım sonra tekrar 90mbps civarına düştü hız.
Çok garip anlamadım.

Firma Türk Telekom mu?

Resimden dikkat etmemişim kusura bakma direkt olarak Türk Telekom'u ara müşteri hizmetlerine anlat durumu güncelleme ayağı yapıyorlar 24 saat içinde düzeltiyorlar aynısı başıma gelmişti 1000MBIT 100 çıkıyordu aradım gerekenleri söyledim işte hat değerleriniz vs muhabbeti yaptı 2 saat sonra 1000'e çıktı tekrardan ve daha düşmedi.

Resimden dikkat etmemişim kusura bakma direkt olarak Türk Telekom'u ara müşteri hizmetlerine anlat durumu güncelleme ayağı yapıyorlar 24 saat içinde düzeltiyorlar aynısı başıma gelmişti 1000MBIT 100 çıkıyordu aradım gerekenleri söyledim işte hat değerleriniz vs muhabbeti yaptı 2 saat sonra 1000'e çıktı tekrardan ve daha düşmedi.
Laptop, tablet ve telefonumda 200mbps üstü hızlar geliyor ancak bana yani sorun bilgisayarımda olarak düşündüm sadece LAN kablosuyla bağlı olan masaüstü cihazımda hız düşük benim.

Laptop, tablet ve telefonumda 200Mbps üstü hızlar geliyor ancak bana yani sorun bilgisayarımda olarak düşündüm sadece lan kablosuyla bağlı olan masaüstü cihazımda hız düşük benim.

Aynı kabloyu laptopa taktığında 200 alıp masaüstüne taktığında 200 alamıyorsan sürücü-ayar-anakart problemlerinden birine sahipsin demektir ancak aynı kabloyla laptoptan veya başka bir bilgisayardan o hızı alamıyorsan ara görüş hat değerlerini kontrol ettir ben telefonda 650 alırken kabloda 100 sabitte kalıyordu işte görüştüğümda hat değerleri vb. şeyler anlatıp kontroller sağlanıp güncellenecek çözülmezse ekip gelip kontrol edecek dediler 2 saate kablolu 1000'e çıktı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı