Ethernet bağlantısı gidip geliyor

sevimlikus

Decapat
Daha fazla  
Selam. 2-3 senedir laptopumda ara sıra yaşadığım bir problemi çözmek istiyorum. Dünya işareti geliyor 1-2 saniye sonra tekrar bağlanıyor. Can sıkıcı bir durum. Ethernet kablosu sağlam modem sağlam başka PC'de olmuyor bu sorun.
Eski bir ADSL modemi router gibi kullanıp başka kablo ile bağladım. 6 aydır böyle sorunsuz kullandım sonra tekrar bu sorun hortladı. 2 defa format attım yine aynı sorun. Farklı sürücüler denedim yine aynı. ASUS X550VX modelini kullanmaktayım. Wi-Fi ile idare edeyim dedim, Ethernet bağlantısı gibi stabil bir performansı yok özellikle oyunlarda pek iyi olmuyor. Ani ping artışı olmuyor yani internet iyi durumda fakat kopup gelmesi işleri aksatıyor. İki kabloda CAT 5e. Bir tane Switch alsam bağlasam düzelir mi acaba? Yardımlarınızı bekliyorum. Ethernet bağdaştırıcısı Realtek.

Deneyin. Ayrıca başka yeni bir kabloda alabilirsiniz zarar gelmez. Modemi değiştirmeyi düşünün.

Hocam komik olansa şu benim Ethernet kablosu duvarın içinden geçiyor. Gerekirse kabloyu tavandan götürürüz artık sıkıntı yok.:D

Deneyin. Ayrıca başka yeni bir kabloda alabilirsiniz zarar gelmez. Modemi değiştirmeyi düşünün.
Hocam sorun devam ediyor. Kablo değiştirdim yine aynı sıkıntılar. Ethernet adaptör takıyorum o bile kopuyor geri geliyor tam çıldırmalık valla. Wi-fi 'da aynı sıkıntılar oluyor kopuyor kabloludan tek farkı ani ping artışları oluyor üstüne laptopu kullanamaz oldum.

Son düzenleme:
Hocam komik olansa şu benim Ethernet kablosu duvarın içinden geçiyor. Gerekirse kabloyu tavandan götürürüz artık sıkıntı yok.:D

Hocam sorun devam ediyor. Kablo değiştirdim yine aynı sıkıntılar. Ethernet adaptör takıyorum o bile kopuyor geri geliyor tam çıldırmalık valla. Wi-fi 'da aynı sıkıntılar oluyor kopuyor kabloludan tek farkı ani ping artışları oluyor üstüne laptopu kullanamaz oldum.
Modem değişimi isteyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı