Ethernet çevirici ile internet'e bağlanma sorunu

Metehan Dinçer

Hectopat
Katılım
4 Temmuz 2014
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, Eylül ayında bilgisayarımın anakart ethernet girişi çalışmayı durdurdu. Bunun üzerine ethernet çevirici kablosu alarak masaüstü bilgisayarımı kullanmaya devam ettim. Bu sabah bilgisayarı açtığımda ise internet erişimim yoktu. Dizüstü bilgisayarımda ethernet çeviriciyi test ettim orada da çalışmadı. Ethernet kablosunu test ettiğimde ise internete bağlandı dizüstü bilgisayarım. Çeviriciyi aldığım yere götürdüğümde ise oradaki bilgisayarda sorunsuz çalıştı. İzlediğim bir videoda USB sürücüsünü yapılandırma ayarındaki hız & ikili özelliğini 10 Mbps tam ikili olarak değiştirilmesi söylendi. Uyguladığımda internete bağladım. Fakat güncel olarak 25 Mbps internet hızım olduğundan, parasını ödediğim ama faydalanamadığım internet benim için bir sorun teşkil ediyor. Aşağıya anakart özellikleri mi, uyguladığım işlemleri bırakacağım. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkür ederim.

Ek olarak: Yaklaşık bir haftadır bilgisayarımın açılışında "F1 error" hatası almaktayım. Boot seçeneklerinden yaptığım değişiklikler sonucu 1-2 gün karşılaşmasam bile tekrardan nüksediyor.

anakartım: ASUS P8h77-V LE.

Uyguladığım işlemler;

  • ağ sıfırlama.
  • BIOS default ayarlarına dönmek.
  • BIOS ağ seçeneklerini kontrol.
  • aygıt yöneticisi > Realtek USB fe family Controller > sürücü kaldırılıp tekrar kurulması & güncellenmesi.
  • aygıt yöneticisi > Realtek USB fe family Controller > gelişmiş > hız & ikili > 10 Mbps tam ikili ( sorunun geçici çözümü )



Ss1.PNG
ss2.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an aynı sorunu bende yaşıyorum. Msi b450 anakart kullanıyorum fakat geçici çözümü de uygulayamadım. Realtek family yok bende nedense.
 
Şu an aynı sorunu bende yaşıyorum. Msi b450 anakart kullanıyorum fakat geçici çözümü de uygulayamadım. Realtek family yok bende nedense.
Selamlar. Aynı sorunu ben de b450m s2h anakartımda yaşıyorum. Dün bilgisayarımı topladım ve ilk kurulumu gerçekleştirdim. Bütün herşey sorunsuz kuruldu ve güncellendi. Birtek internette problem var. Aygıt yöneticisinde realtek internet controller gibi bi aygıt göremiyorum. Ethernet kablosunu porta taktığımda ışık yanmıyor. Ama modemde bilgisayara takılı olduğunu gösteren ışık yanıyor. Bir çözüm bulabildiniz mi?
 

Geri
Yukarı