Ethernet çoklayıcı Switchler internet hızını düşürür mü?

BaranCifteli

Kilopat
Daha fazla  
Herkese mutlu günler dilerim öncelikle. Ben internetimi modemden kablo ile sağlıyorum. Bu sebeple bir tane Ethernet kablosu geliyor odama fakat odamda ikinci bir cihaz için daha internete ihtiyaç var. Araştırdığım kadarıyla Switch adında bir cihaz ile kabloyu çoğaltabiliyoruz. Benim sorum ise şu; Switch'ten çıkan iki kablo internet hızımı düşürür mü? Yani iki cihazda da internet hızımı sorunsuz alabilir miyim? Yoksa tekrar bir Ethernet daha mı çekmem daha sağlıklı olur? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Switch dediğiniz şey, küçük orta boy prize bağlanan cihazı diyorsunuz sanırım. Ben ondan kablo uzunluğunu arttırmak için kullanmıştım. Hızı düşürme gibi bir şey yapmaz ki en azından bende yapmadı. Ben de laptopta kablo ile bağlanıyorum ancak modemden çekiyorum odaya yakın olduğu için.

Rica ederim, bu linkteki ya benim kullandığım ya da çok benzeri ama aynen böyle bir şeydi. Pahalı olması bir şey farkettirmez diye düşünüyorum sonuçta internet hızları bellidir. Kablo bağlantı olduğu için sorun yaratmaz.

1 günlük kullanıcı olarak yazayım o zaman ben de. Düşürüyor internet hızını. 100Mbps internetim var ama saniyede 2 MB download yapıyorum router kullanırken.

Geç mesajımdan ötürü kusura bakmayın. TP-Link 5 portlu gigabit Switch aldım ve nerdeyese 4-5 aydır kullanıyorum. Ürünü PS5 üzerinden oyun yüklerken bilgisayardan oyun oynayarak test ettim ve hiç hız düşmesi veya ping sorunu yaşamadım. Tabii alırken Vatan yetkilisi alacaksan gigabit al hız düşmesi olmaz demişti. Belki sizde farklı bir sorun olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı