Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil hatası

Valfeks

Hectopat
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
18
Modemimde kablosuz kullanım olarak hiçbir sorun olmamasına ve daha önceden aynı Ethernet kablosuyla başka bir bilgisayarda kullanım sağlayıp herhangi bir sorun yaşamamış olmama rağmen şu anda Ethernet kablosunu taktığımda tanımlanamayan ağ ve internet yok mesajıyla karşılaşıyorum. Sorun giderici ile sorunu tespit etmeye çalıştığımda da "Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil" hatası alıyorum. Şu ana kadar hiç böyle bir sıkıntı yaşamamıştım ancak daha dün yeni bir bilgisayar alıp kurulum yaptım acaba bir şeyleri yanlış veya eksik mi yaptım diye düşünüyorum.
 

Dosya Ekleri

  • D376B8B3-7E5E-449E-B8D4-9C5B64FF8FD9.jpeg
    D376B8B3-7E5E-449E-B8D4-9C5B64FF8FD9.jpeg
    112,3 KB · Görüntüleme: 32
  • 98F64FB7-840B-4190-97A4-C55F794E8998.jpeg
    98F64FB7-840B-4190-97A4-C55F794E8998.jpeg
    117,5 KB · Görüntüleme: 31
  • 0375C397-4642-4115-8988-2932827BB0BA.jpeg
    0375C397-4642-4115-8988-2932827BB0BA.jpeg
    114,1 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:
Komut satırına ipconfig yazıp ekran görüntüsünü atabilir misin?
 
Bu sorun DHCP'den geçerli bir IP alamaması sonucu oluyor bilgisayarı ve modemi kapatıp tekrar açmayı olmuyorsa modemi resetlemeyi deneyin antivirüs de bazen engel olabiliyor ona da bakabilirsiniz.
 
Hocam söylediklerinizi uyguladım ancak yine de aynı sorun devam ediyor. Sanırım dediğiniz gibi ethernet driverlarını doğru kurulmamış olabilir çünkü ben herhangi bir driverı kendim elle kurulumunu yapmadım. Hayatımda ilk defa freedos bilgisayara windows kurdum. Ethernet driverlarını güncellememe yardımcı olabilme şansınız var mı?

Aynen, şu an sendeki sorunun kaynağı senin default-gateway alamamış olman, yukarıdaki arkadaşın da bahsettiği gibi. Ethernet driverı da düzgün kurulmamış olabilir. Şu anda bilgisayarın modemden IP alamamış kısacası. Şu rehbere bakabilirsin: Please visit wikiHow directly

Hocam söylediklerinizi uyguladım ancak yine de aynı sorun devam ediyor. Sanırım dediğiniz gibi Ethernet driverlarını doğru kurulmamış olabilir çünkü ben herhangi bir driverı kendim elle kurulumunu yapmadım. Hayatımda ilk defa FreeDOS bilgisayara Windows kurdum. Ethernet driverlarını güncellememe yardımcı olabilme şansınız var mı?

Bu sorun DHCP'den geçerli bir IP alamaması sonucu oluyor bilgisayarı ve modemi kapatıp tekrar açmayı olmuyorsa modemi resetlemeyi deneyin antivirüs de bazen engel olabiliyor ona da bakabilirsiniz.

Hocam herhangi bir antivirüs programı yok daha cihazımda. Dediklerinizi uyguladım ancak yine de nafile aynı hata devam ediyor halen.
 
"Aygıt Yöneticisi"nden "Ağ Bağdaştırıcıları" sekmesinin altından ethernet cihazının adına ve modeline bak, başka bir bilgisayardan driverını indirip usb ile bilgisayarına at onu kur. Muhtemelen işini düzeltir.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı