Ethernet grafiği dalgalandıkça FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

Quante

Centipat
Daha fazla  
RAM
kingston beast 3600mhz 2x8gb
SSD veya HDD modeli
samsung 970 evo plus
Ekran kartı
RTX 3060
Anakart
gigabyte b550m ds3h
İşlemci
Ryzen 5 5600
Arkadaşlar oyunlarda haritada gezerken hafif hafif kare atlıyor gibi hissettiğim için yeni bilgisayar aldım ve sorun çözülmedi. Bugün bir şey fark ettim Ethernet grafiği dalgalandığı zaman drop yiyorum. Drop yediğim zaman Ethernet bir anda yukarı çıkmış gözüküyor. Bu yüzden drop yapar mı ve çözümü nedir?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    2,4 MB · Görüntüleme: 65
Arkadaşlar oyunlarda haritada gezerken hafif hafif kare atlıyor gibi hissettiğim için yeni bilgisayar aldım ve sorun çözülmedi. Bugün bir şey fark ettim Ethernet grafiği dalgalandığı zaman drop yiyorum. Drop yediğim zaman Ethernet bir anda yukarı çıkmış gözüküyor. Bu yüzden drop yapar mı ve çözümü nedir?

Online bir oyun oynuyorsanız internet bazlı droplar olması normal.

İlk defa böyle bir şey duydum :D peki Ethernet kablosunu çıkarıp sistemi zorlayacak bir çevrimdışı oyun denediniz mi? RDR2 gibi.

Bazı anakartlarda ethernet işlemciyi kullanabilir, tasarıma, kullanılan çipe vs. bağlı. Her zaman gözle görülür bir fark yaratmaz fps hız açısından ama dropların sebebi bu olabilir. Donanım yöneticisinden ağ adaptörüne sağ tıklarsan orada gelişmiş sekmesinde bazı ayarlar var. Aşağıda yazdığım ayarlarla oynamayı deneyebilirsin, bazı işleri kolaylaştırmak için cpu yardımı alan ayarlar genelde, bazıları senin menünde olmayabilir yoksa diğer ayara geç:

Jumbo Frames: Bu ayarı aşağı yukarı oynamayı dene, ama modem gibi ağ cihazların bu ayarları desteklemiyorsa sıkıntı çıkartabilir, eskisine geri döndürürsün. CPU kullanımını azaltıyor.
Receive Side Scaling: Bunu devre dışı bırakırsan sorununu çözmesi lazım, gelen ağ trafiğini işlemcinin çoklu çekirdeklerine dağıtıyor. Eğer ters etki yaparsa etkinleştir gene.
Interrupt Moderation: Bu ayar da ethernete gelen paketlere yanıt vermek için sistemi ne kadar interrupt edeceğini belirliyor. Kapatırsan diğer sistem uygulamalarında performansın artacaktır, ama internet gerektiren uygulamarda bir gariplik görürsen lag gibi eski haline geri çekersin.
IPv4 Checksum Offload, TCP Checksum Offload, UDP Checksum Offload, Offload TCP Segmentation Ayarları: Bu ayarları enable etmek işlemci kullanımını azaltabilir.

Receive Buffers, Transmit Buffers Ayarları: Ağ performansını artırmak için sistem belleğini kullanan ayarlar, bu ayarları oynamasan da olur ama kapatıp oyunun performansını test etmeyi deneyebilirsin.

Bu ayarların artısı ve eksisi var, ağ performansını artırmak için işlemci bellek gibi şeylerden yararlandıkları için oynadığın zaman dropların azalsa da ağ performansın değişebilir. Ama ağ performansına aşırı etkisi olacağını düşünmüyorum, deneme yanılma yapacaksın artık.

Bazı anakartlarda Ethernet işlemciyi kullanabilir, tasarıma, kullanılan çipe vs. bağlı. Her zaman gözle görülür bir fark yaratmaz FPS hız açısından ama dropların sebebi bu olabilir. Donanım yöneticisinden ağ adaptörüne sağ tıklarsan orada gelişmiş sekmesinde bazı ayarlar var. Aşağıda yazdığım ayarlarla oynamayı deneyebilirsin, bazı işleri kolaylaştırmak için CPU yardımı alan ayarlar genelde, bazıları senin menünde olmayabilir yoksa diğer ayara geç:

jumbo frames: bu ayarı aşağı yukarı oynamayı dene, ama modem gibi ağ cihazların bu ayarları desteklemiyorsa sıkıntı çıkartabilir, eskisine geri döndürürsün. CPU kullanımını azaltıyor.
receive side scaling: bunu devre dışı bırakırsan sorununu çözmesi lazım, gelen ağ trafiğini işlemcinin çoklu çekirdeklerine dağıtıyor. Eğer ters etki yaparsa etkinleştir gene.
ınterrupt moderation: bu ayar da Ethernet'e gelen paketlere yanıt vermek için sistemi ne kadar interrupt edeceğini belirliyor. Kapatırsan diğer sistem uygulamalarında performansın artacaktır, ama internet gerektiren uygulamarda bir gariplik görürsen lag gibi eski haline geri çekersin.
IPv4 checksum offload, tcp checksum offload, UDP checksum offload, offload tcp segmentation ayarları: bu ayarları enable etmek işlemci kullanımını azaltabilir.

receive buffers, transmit buffers ayarları: ağ performansını artırmak için sistem belleğini kullanan ayarlar, bu ayarları oynamasan da olur ama kapatıp oyunun performansını test etmeyi deneyebilirsin.

Bu ayarların artısı ve eksisi var, ağ performansını artırmak için işlemci bellek gibi şeylerden yararlandıkları için oynadığın zaman dropların azalsa da ağ performansın değişebilir. Ama ağ performansına aşırı etkisi olacağını düşünmüyorum, deneme yanılma yapacaksın artık.

RSS de 1 sıra 4 sıra diye gösteriyor en düşük 1 sıra var onu mu seçmem gerekiyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı