Ethernet hızı 100Mbps'de sabitlendi

DeathKisS

Decapat
Yer
c://windows/system
Daha fazla  
Merhaba, ben internetimin 1gbit olarak tanımlanmasını istiyorum fakat aşağıdaki resimde olduğu gibi 100Mb/sn sabit halde. CAT6 ethernet kablom takılı, modemim ASUS DSL N16, anakartım ise destekliyor. Bunun sebebi nedir acaba? Modem arayüzünden mi bir şey yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Speedtest bu değeri gösteriyor mu ? Konuyu açan arkadaş ethernet hızı sorunu yaşıyor...

Maalesef farklı kablo ile de denedim aynı acaba modem kaynaklı olabilir mi? 1gbit Ethernet desteği olduğu yazıyor ama bir ayarı falan mı var bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef farklı kablo ile de denedim aynı acaba modem kaynaklı olabilir mi? 1gbit Ethernet desteği olduğu yazıyor ama bir ayarı falan mı var bilginiz var mı?

Yani bilemiyorum. Belki buradan birileri biliyordur. Olmadı google üzerinden araştırma yaparak çözebilirsin...

Günümüzde daha güncel hızlara ulaştığımız için aynı durumu ben de fark ettim.
1-Denetim masasına girin.
2-Ağ ve İnternet.
3-Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle.
4-Ethernet(Sağda küçük kutuda bağlantı türünün hemen altında)
5-Özellikler.
6-Microsoft Ağları için İstemciyi tıklayıp Yapılandır...(Uyarı gelirse Evet deyin)
7-Gelişmiş
9-Hız&İkili---1.0 Gbps Tam İkili
10-Ethernet Tasarruflu Ethernet---Devre Dışı Bırakıldı
11-Power Saving Mode---Devre dışı bırakıldı (Tamam deyip çıkıyoruz)
12-4.Adımdaki Sol menüden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirine tıklıyoruz.
13-Ethernet sağ tık Devre Dışı Bırak, tekrar sağ tık Etkinleştir.
Benim internetim bu adımları izlediğimde düzeldi, umarın sizlerin de problemi düzelir.

Aynı dert başımda vardı. Söylediğinizi yaptım ancak sonuç alamadım sonrasında driver güncelledim ve tekrar dediğimde sorun çözüldü. Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…