Ethernet hızı normale göre düştü

Zeuus

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
12 GB Ram
İntel İ5 3550
AMD RX550
120 GB SSD
1TB HDD
Merhaba, 1000 Mbps internet kullanıyorum ama kablolu bağlantı da 500Mbps civarında hız alıyorum. Wi-Fi 5GHz de telefonumda bile 600-700'ü görürken kablolu böyle olmasını anlamadım. Daha önce kablolula 800-900 civarı görüyordum internet sağlayıcısını aradığımda bir sıkıntı olmadığını modeme 948Mbps hız gittiğini söylüyorlar. Kablo ile alakalı olsa daha önce yüksek hız alamazdım diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_0740.jpeg
    IMG_0740.jpeg
    237 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_0741.jpeg
    IMG_0741.jpeg
    211,5 KB · Görüntüleme: 20
Merhaba, 1000 Mbps internet kullanıyorum ama kablolu bağlantı da 500Mbps civarında hız alıyorum. Wi-Fi 5GHz de telefonumda bile 600-700'ü görürken kablolu böyle olmasını anlamadım. Daha önce kablolula 800-900 civarı görüyordum internet sağlayıcısını aradığımda bir sıkıntı olmadığını modeme 948Mbps hız gittiğini söylüyorlar. Kablo ile alakalı olsa daha önce yüksek hız alamazdım diye düşünüyorum.

Kablonuz hasar görmüş olabilir, ufak hasarlar bile performans kaybına yol açıyor. Önerim kablonuzu değiştirmeniz.

Kablonuz hasar görmüş olabilir, ufak hasarlar bile performans kaybına yol açıyor. Önerim kablonuzu değiştirmeniz.

Kabloyu alalı 5-6 ay civarı oldu uzun bir kablo o yüzden kablo kanalı içinde duruyor zaten zarar görme ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyorum.

Başka bir Ethernet kablo ile denediniz mi? En az CAT 5E veya 6 olsun.

Başka kablo ile denemedim modem ile bilgisayarım arasında yaklaşık 5 metre var o yüzden uzun kablo aldım ve diğer kablolarla deneyemiyorum ancak daha önce yüksek hız alabiliyordum bu kablo ile.

Kabloyu alalı 5-6 ay civarı oldu uzun bir kablo o yüzden kablo kanalı içinde duruyor zaten zarar görme ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle yaşadığın durum altyapının kalitesine ve alt yapı sorunlarına dayanabilir.

1. Kedim internet kablomu tamamen kopardı bende birbirine dolayarak band çekerek yaptım internetim 100 mbps şuan 2 tablet 2 telefon 1 bilgisayar bağlı ve teknopat açık olmasına rağmen aldığım hız ektedir.

1758453520818.png

5 Mbps bir kayıp kabul edilebilir çünkü geçen aya kadar arka mahallemde altyapı yoktu ( ADSL dahil uydu da dahil )

2. Mahallede alt yapı ismi alt yapı fiber splice closure böyle saçma sapan bir şekilde direkte asılı insanların kol boyuyla ulaşabileceği bir yükseklikte duruyor. Yani işini bilen biri buradan rahatlıkla kendine kaçak internet çeker. fakat olt, mac/ıp kayıtları, radius vb. otomatik sistemlerle kalanabilir ( ülkede varsa :D ).

Bir gün bunun durduğu direğe araba çartı tüm mahalle internetsiz kaldık 1 gün.

1758453939423.png

3. Her türlü ev kutusunda oluşabilecek arızalar, modem arızaları ve diğer şeyleri de gözden geçirmelisin.

Eğer alt yapıda sorun olduğunu düşünüyorsan kontrol ettikten sonra yetkilileri arayıp yardım istiyebilirsin.

Dosya Ekleri

• 1758453848411.png
    1758453848411.png
    883,3 KB · Görüntüleme: 7

Şimdi Speedtest'in uygulamasını indirip test yaptım ve 940Mbps hız aldım sorun kabloda ya da PC'de değil anlaşılan ama yine Chrome üstünden test yaptığımda 500'ü geçmiyor nedenini anlamadım Epic ve Steam'de bu hızları algılamıyor. Daha düşük çıkıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    64,6 KB · Görüntüleme: 6

Technopat Haberler

Geri
Yukarı