Ethernet hızı Wi-Fi hızından daha düşük

Yasin Üna1

Hectopat
Arkadaşlar NetSpeed kullanıyorum 2 gündür. Dün sabahleyin internet için bana kullanıcı adı- şifre verdiler. 12.00 13.00 arası interneti hem Wi-Fi üzerinden hem de ethernet üzerinden kullanıyordum. Daha sonra işlerden dolayı dışarı çıktım ve saat akşam 8 gibi eve geldim Speedtest yaptım ethernet üzerinden ve 10 MB Download'ı gördüm. Daha sonra etherneti tak çıkar yaptım 5 dakika geçti sorun düzeldi ethernet üzerinden de normal değerleri almaya başladım. Bugün akşam 5.30 gibi internet gitti 5 dakikalığına modeme rest attıktan sonra internet bağlantım sağlandı fakat Wi-Fi üzerinden 30 MB download miktarını alırken ethernet üzerinden 10 MB download miktarını almaktayım. Ping ve Upload'da bir sorun mevcut değil. Modemim tdw9970. bu saçma sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz?
Modemime gelen gönderme hızı ve indirme hızı bu şekilde;

Ekran Alıntısı 1.PNG

Anlık ethernet bağlı iken PC üzerinden yaptığım test;

Ekran Alıntısı 2.PNG

Ethernet bilgilerim;

Ekran Alıntısı.PNG

Wi-Fi hız testim bu şekilde;

118256200_117354136563550_4387194349102246936_n.jpg

Ethernet kablomun sıkıntılı olacağını düşünmüyorum çünkü dün ethernet üzerinden yapmış olduğum Testten'de 30 MB download 3MB upload gibi bir değer aldım.
Anlık 19.19 modem üzerinde internet simgesi gitti modeme rest attıktan sonra ethernet hızımda düzeldi galiba genel bir arıza mevcut. Ankara'da ikamet ediyorum bu arada.

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı