Ethernet hızım 100 MB ile sabitlendi

Leviel

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Problemim internetimin 1 kaç ay öncesine kadar sıkıntısız bir şekilde 1 GB yazarken artık saçma bir şekilde 100,0 MB'ye sabitlenmiş durumda yardımcı olursanız sevinirim. Hız ve ikili ayarı 1 gigabit tam ikili de.

Dosya Ekleri

• 1675604981703.png
    6,2 KB · Görüntüleme: 127
Son düzenleyen: Moderatör:
O hız, modem ile bilgisayarınız arasındaki bağlantı hızı. İnternet hızı değil o.

Kablo kalitesinden dolayı 100 Mbps ye düşmüş olabilir. Mesela 5 metre kablo vardı bende. Test cihazı kablolarda kopma yok diye gösteriyordu. Cihazın dediğine göre sağlamdı yani.
4 Metre 50 santim yaptım. 1 Gigabiti yakaladım. Bazı kablolar parazitli oluyor bir şekilde.

Kullandığınız kablo CAT5e ya da CAT6 olmalı ayrıca modeminizdeki lan portu gigabit olmalı yoksa modemi ya da kabloyu değiştirdiyseniz 100mb/sn düşmesi normal.

Kullandığınız kablo CAT5e ya da CAT6 olmalı ayrıca modeminizdeki lan portu gigabit olmalı yoksa modemi ya da kabloyu değiştirdiyseniz 100mb/sn düşmesi normal.

Değiştirmedim.

O hız, modem ile bilgisayarınız arasındaki bağlantı hızı. İnternet hızı değil o.

İnternet hızımda aynı şekilde önce 1000 MB'yi gösteriyordu.

ben şuanda 25 metre cat6 kablo kullanıyorum 1gbps bağlantı hızı sağlanıyor

Dosya Ekleri

• asd.png
    6,6 KB · Görüntüleme: 93
Bende ev ağı 10 gigabit switch var. CAT 6 kullanıyorum.1 km/100 Ohm direncinde, 250 Mhz frekansında ve 23 AWG kalınlığında "Borsan" markalı kablo. Bauhaus'tan 20 Metre rulo' dan kestirerek aldım var. Diğer kablolar ile 5-10 metrede bile 10 Gigabit bağlantı kuramıyordu. Cat 5E olursa 1 metre kablo ile anca yakalıyor 10 Gigabiti hız modunu. Cat 6 ve kablo kalitesi önemli.
Bazı firmalar Cat7 veya Cat 8 yapsa da etiketin yazısı o.

Ethernet kablom CAT 6 ve kablo birkaç ay önce 1 gb/sn yi görmesi garip geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…